Dit krijg je allemaal met ESO Plus in The Elder Scrolls Online

  Het is tegenwoordig mogelijk om The Elder Scrolls Online zonder abonnementskosten te spelen. Toch kunnen spelers een maandelijks bedrag betalen voor ESO Plus. Maar wat krijg je daar allemaal voor? Wij leggen je dat uit in deze special.

  Toegang tot alle DLC packs

  Voor ESO Plus betaal je maandelijks 10 tot 13 euro, afhankelijk van de abonnementsduur die je kiest. Het klinkt misschien vreemd, maar met die kosten kan je behoorlijk wat geld besparen als je alle content van The Elder Scrolls Online wil spelen.

  Ontwikkelaar Zenimax Online Studios brengt namelijk elk jaar meerdere DLC packs uit, zoals het recent uitgekomen Harrowstorm. Voor deze uitbreidingen, die verschillen van dungeons tot aan nieuwe zones met eigen quests en verhalen, ben je over het algemeen al dertien euro of meer per stuk kwijt.

  Ben je daarentegen een lid van ESO Plus, dan kan je alle DLC packs spelen zonder dat je daar geld voor moet neerleggen, zolang je abonnement loopt. Dit geldt niet voor de grote uitbreidingen zoals Elsweyr en Greymoor, maar voor de rest heb je met ESO Plus toegang tot alles wat The Elder Scrolls Online te bieden heeft.

  Geen zorgen meer om opslag

  Het is elke MMO-speler wel een keer overkomen. Je probeert een quest te voltooien voor een nieuw, sterk wapen, maar je krijgt de mededeling dat je inventory al helemaal vol zit. In The Elder Scrolls Online is dit ook een veel voorkomend geval. Sterker nog, het zal een stuk vaker voorkomen in vergelijking met andere MMO’s.

  Op zo’n beetje elke plek in Tamriel kom je namelijk crafting materials tegen, die je nodig hebt wanneer je wapens, bepantsering, juwelen, potions of voedsel wil maken. Een belangrijk onderdeel voor veel spelers, maar die materialen nemen wel allemaal kostbare ruimte in beslag.

  ESO Plus-leden hebben daar gelukkig geen last van. Zodra je een abonnement neemt zullen alle crafting materials worden verplaatst naar de speciale tas voor materialen, die een oneindige inhoud heeft. Heb je daarna nog meer problemen om je inventory leeg te houden, dan heb je ook nog eens twee keer zoveel ruimte bij de bank om je spullen op te slaan en kan je twee keer zoveel Transmutation Crystals bewaren.

  Shoppen in de Crown Store

  In de in-game Crown Store in The Elder Scrolls Online kan je verschillende diensten vinden. Zo is dat onder andere de plek waar je de verschillende DLC game packs kan kopen als je geen ESO Plus hebt.

  De online winkel verkoopt daarnaast ook unieke kostuums, non-combat pets, meubels om in je huis te plaatsen, mounts en meer. Om die spullen te bemachtigen moet je betalen met Crowns, de premium valuta voor The Elder Scrolls Online. Die kan je weer kopen met echt geld, maar met ESO Plus krijg je ook elke maand 1650 Crowns op je rekening gestort. Omgerekend is dat zelfs meer dan de dertien euro die je maandelijks maximaal voor ESO Plus betaalt.

  Kan je dus geen genoegen krijgen van alle mogelijkheden en spullen die de Crown Store te bieden heeft, dan is ESO Plus wel een heel aantrekkelijke optie. Bovendien hoef je de digitale valuta ook niet meteen uit te geven, het blijft gewoon op je account staan en je bent dus vrij om het op te potten. Met twee maanden sparen heb je bijvoorbeeld al genoeg Crowns om de aankomende uitbreiding te kopen!

  Nog meer voordelen

  Naast de financiële voordelen die je krijgt met een ESO Plus, is de dienst tevens ideaal voor spelers die houden van customization. Als je een abonnement hebt krijg je namelijk de mogelijkheid om je kostuums een ander kleurtje te geven, zodat je alle onderdelen van je outfit op elkaar af kan laten stemmen.

  Het avontuur in The Elder Scrolls Online zelf wordt voor leden ook iets makkelijker gemaakt. Voor al het goud en ervaringspunten die je verdient in de game, krijg je een bonus van tien procent. Tijdens het craften krijg je nog eens tien procent meer Crafting Inspiration en Trait Research.

  Ben je dus een actieve speler van de MMO en ben je van plan om geld te besteden aan DLC packs of de Crown Store, dan is één of meerdere maandjes een abonnement op ESO Plus nemen een logische keuze.

  Heb jij al een abonnement op ESO Plus? Waarom wel of niet? Laat het ons weten in de comments. Wil je daarnaast meer lezen over de MMO, bezoek dan onze speciale Elder Scrolls Online-pagina.

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.