Gamen op de PS5 net zo snel als een Netflix serie opstarten

  De PS4 heeft een groot aanbod aan games en is een geweldige console. Toch kan het soms even duren voor je echt aan de slag kan met een game. Dan zijn er weer updates die een uur nodig hebben om te installeren, servers die niet werken waardoor een spel niet altijd snel opgestart kan worden. Sony wil dat probleem gaan oplossen met de PS5.

  Sony

  Sony vertelt ontwikkelaars dat games laden op de PS5 net zo snel zou moeten worden als een serie uitzoeken op Netflix. Aanklikken en zo goed als meteen al kunnen spelen, in plaats van lang wachten op updates en opstarten.

  Gamen op PS5 wordt als Netflix

  Gamejournalist Jason Schreier meldt dat het plan van Sony is om games net zo snel te laden Netflix. Ook beweert de journalist dat Sony de PS5 ook geschikt wil maken voor kortere speeltijden. Op dit moment zet je de PS4 niet zo snel aan als je slechts een kwartiertje hebt om te gamen. Op Netflix is dit wel mogelijk, op de streamingdienst kost het minder dan een minuut om de gewenste serie op te starten.

  “Sony wil dat mensen meer geneigd zijn om even een kort potje te spelen in plaats van alleen de console aan te willen zetten als ze een paar uur over hebben."

  Jason Schreier

  Snel toegang tot specifieke content

  Een van de pitches die Sony aan ontwikkelaars gaf, is dat het spelen van een PS5 game net zou eenvoudig zou moeten zijn als een serie opstarten op Netflix. Het bedrijf wil spelers het gevoel geven dat ze gamers een spel direct kunnen laden en precies weten hoeveel tijd de activiteit in beslag zal nemen.

  Dit heeft overeenkomsten met de manier waarop Sony tot nu toe de PS5 promoot. De fabrikant belooft al dat je zonder lange laadschermen in je favoriete game kunt belanden. Een nieuw PS5-patent impliceert ook specifiekere toepassingen, waaronder sneller toegang krijgen tot verschillende delen van een game. Denk aan direct een Deathmatch potje in Call of Duty opstarten, vanuit je bureaublad op de PS5.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.