Wat verwacht de XGN redactie van de Summer Game Fest showcase?

Article
woensdag, 08 juni 2022 om 17:00
2022 04 01 summer game fest 2022f1654002968
Donderdagavond wordt de nieuwe Summer Game Fest showcase gehouden, zoals altijd gepresenteerd door Geoff Keighley. Maar wat gaan we allemaal te zien krijgen in de drie uur-durende show? De XGN redactie verwacht dit allemaal te zien.

Luuc

Tijdens Summer Game Fest verwacht ik eigenlijk best veel, wat inmiddels ook een beetje samenhangt met de verschillende lekken die we hier en daar hebben gezien. Inmiddels verwacht ik namelijk dat The Last of Us Remake onthuld wordt met een releasedatum tijdens Summer Game Fest. Vooral ook doordat Keighley een goede relatie heeft met Naughty Dog, gezien tijdens zijn show eerder al The Last of Us ooit werd aangekondigd (toen nog onder een andere naam).

Tevens verwacht ik de nieuwe Kojima-game Overdose. Het lek van eerder deze week kwam vanuit het niets, maar lijkt inmiddels compleet bevestigd te zijn, inclusief vraag van Kojima om het lek offline te halen. Als laatste verwacht ik een releasedatum voor Hollow Knight Silksong gezien we een korte tease zagen op Twitter tussen Keighley en een marketingman van Team Cherry.

Marcus

We hebben de laatste tijd natuurlijk de nodige geruchten voorbij zien komen over wat er onthuld gaat worden en veel daarvan is best interessant. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de releasedatum van God of War Ragnarok, Kojima's nieuwe game en misschien zelfs een onthulling van BioShock Isolation. Toch denk ik dat Summer Game Fest over het geheel genomen vrij saai wordt.
Ja, er zullen grote aankondigingen zijn, maar er zullenook veel games voorbij komen die niet bijzonder interessant zijn, of nog zo vroeg in ontwikkeling dat je er bijna niet enthousiast over kunt worden. Dan heb ik het nog niet eens over de reclames die je bij een Geoff Keighley Original mag verwachten (en de tijd die opgaat an het steeds zeggen van 'W O R L D P R E M I E R E'). Ik verwacht een Summer Snooze Fest waarbij je af en toe ineens wakker gemaakt wordt voor iets dat je daadwerkelijk wil zien.
hollow knight silksongf1643365727

Sheadon

Ik denk persoonlijk dat Summer Game Fest Live een aantal grote verrassingen voor ons in petto gaat hebben. Zo gaan er geruchten rond over mogelijke aankondigingen van Hideo Kojima en het is geen geheim dat Geoff Keighley en Kojima een goede band met elkaar hebben. Het zal me dus verbazen als er niks van Kojima getoond wordt tijdens Summer Game Fest Live.
Verder verwacht ik ook een paar aankondigingen van grote uitgevers als Ubisoft en EA. Deze populaire uitgevers hebben namelijk niet per se grote projecten op de planning staan. Het wordt dus wel weer tijd dat zij iets van zich laten horen en met nieuwe release datums of aankondigingen komen.

Ralph

Er gaan de laatste tijd een hele hoop geruchten rond over de Summer Game Fest en als die allemaal werkelijkheid worden, dan kunnen we zeker zeggen dat het een geweldige show is geweest. Toch vrees ik niet dat we al die aankondigingen kunnen verwachten tijdens de show, ondanks dat het een lange zit van drie uur wordt. Geoff Keighley houdt er immers van om flink wat reclamepraatjes te houden en daar zal de show ongetwijfeld vrij vol mee zitten.
Waar ik persoonlijk het meeste op hoop is een aankondiging van Dragon's Dogma 2. Er gaan al jaren geruchten dat er een vervolg op de open-world RPG komt, maar steeds worden fans weer teleurgesteld. De laatste keer dat Capcom er zelf iets over heeft gezegd is alweer tien jaar geleden. Met een beetje mazzel kan de champagne morgen open voor Dragon's Dogma-fans.