Hamilton gaat F1-film produceren met Brad Pitt in de hoofdrol

News
woensdag, 08 juni 2022 om 16:30
Na succesvolle titels als Rush en Ford v. Ferrari wordt er weer gewerkt aan een grote racefilm. Apple gaat namelijk een F1-film maken, met Lewis Hamilton als producent en Brad Pitt in de hoofdrol.
Liefhebbers van de Formule 1 en racefilms hebben een mooi project om naar uit te kijken. Apple heeft namelijk de rechten gekocht van een nieuwe F1-film, met Brad Pitt in de hoofdrol. Dat meldt The Hollywood Reporter. De film zal eerst in de bioscoop verschijnen, voordat het 30 dagen later exclusief op Apple TV+ uitgebracht zal worden.
De regie van de momenteel naamloze film komt voor de rekening van Joseph Kosinski, die recent het zeer succesvolle Top Gun Maverick heeft afgeleverd. Kosinski is niet de enige grote naam van Top Gun Maverick die gaat meewerken aan de Formule 1-film. Schrijver Ehren Kruger helpt namelijk ook weer mee, evenals producent Jerry Bruckheimer. Ook zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zal optreden als producent voor de film.

Waar gaat de F1-film over?

Heel veel details zijn er nog niet bekend over het nieuwe project. Wel is er al een klein stukje over het verhaal van de film gedeeld. Zo zal Brad Pitt een Formule 1-coureur spelen die terugkomt van pensioen, om een rookie teamgenoot te vergezellen en het op te nemen tegen de top van de motorsport.
Het verhaal doet deels denken aan de terugkeer van Michael Schumacher in de Formule 1. De legendarische coureur stopte na het seizoen 2006 in de sport, maar keerde in 2010 weer terug om het team van Mercedes te helpen opbouwen naast Nico Rosberg. In 2012 ging Schumacher weg bij het team en werd het stoeltje overgenomen door Lewis Hamilton.