Street Fighter 5 details - Alles over de personages, V-Gauge en meer

Article
zaterdag, 08 augustus 2015 om 13:59
xgn google image
Hadouken! Sonic Boom! Rox en Calvin gingen op gamescom flink aan de slag met de nieuwe Street Fighter. Het resultaat? Een verse lading aan sappige Street Fighter 5 details. Check deze special voor alles over de nieuwe V-Gauge en nog veel meer!
Capcom pakt volgend jaar uit met Street Fighter 5, de laatste telg in de populaire fighting game serie. Rox en Calvin kregen als enige medium in Nederland de kans om de game eens flink onder de loep te nemen, en om een proefritje te maken met het recent aangekondigde personage Vega. En omdat de nieuwe V-Gauge, V-Skills, V-Reversal en V-Triggers misschien ingewikkeld zijn voor nieuwkomers, leggen wij het hier haarfijn voor jullie uit.
Street Fighter V details

V-Gauge

De in Street Fighter III geïntroduceerde EX gauge is terug, maar Street Fighter 5 voegt een nieuwe balkje toe om in de gaten te houden: de V-Gauge. De V-Gauge bestaat uit een aantal kleinere balkjes, die alleen vollopen als je klappen krijgt van de tegenstander of als je de speciale V-Skills gebruikt.
Hoewel de V-Gauge voor elk personage hetzelfde functioneert, heeft niet elke vechter dezelfde hoeveelheid balkjes om vol te maken. Logge en sterke personages zoals M Bison en Birdie hebben er drie, terwijl Nash er maar één heeft. Dit betekent dus ook dat de vechters met grotere V-Gauges er langer over doen om ze vol te maken dan die met kleine V-Gauges.
Street Fighter 5 details

V-Skills

Street Fighter 4 introduceerde de Focus Attack, maar die is in deze game vervangen door de V-Skill. V-Skills zijn de enige manier waarop je de V-Gauge vol kan laten lopen naast zelf schaden nemen. Ze zijn voor elk personage anders, maar de knoppencombinatie is wel hetzelfde voor alle vechters.
M Bison kan met zijn V-Skill projectielen reflecteren, terwijl Ken een sprintje trekt naar de tegenstander met die van hem (te zien in de afbeelding hierboven). Als de aanval de tegenstander raakt, vult je V-Gauge een klein stukje. Zo maak je dus kans op een volle V-Gauge zonder dat je klappen krijgt.
76778 1

V-Reversal

Als je door een tegenstander in een hoekje gedreven wordt, kan je ook gebruik maken van de V-Reversal. Deze reversal consumeert één blokje uit de V-Gauge (dus niet de gehele balk). Je gebruikt de V-Reversal tijdens de blockstun animatie, de korte bevriezing wanneer je zelf blokkeert en iemand anders een aanval doet.
Wederom is de knoppencombinatie om een V-Reversal te doen voor elk personage gelijk. Je beweegt vooruit (tijdens de blockstun, te zien in de bovenstaande afbeelding) terwijl je alle drie de kick- of punchknoppen indrukt. De move zelf is alleen sterk verschillend voor de verschillende personages.
Sommige vechters doen een counterattack terwijl andere karakters een dodge doen. De V-Reversal is dus vooral handig om je uit een benarde situatie te bevrijden of om een gat te slaan middenin een combo van de tegenstander. Het consumeert wel een blokje van de V-Gauge, wat je een stap verwijdert van de ultieme V-techniek: de V-Trigger.
Street Fighter 5 details

V-Trigger

De V-Trigger kan pas gebruikt worden als de hele V-Gauge volgelopen is. Net als bij de andere V-vaardigheden is de knoppencombinatie om deze te activeren voor iedereen hetzelfde, maar het effect is totaal anders.
Ryu gaat met zijn V-Trigger een modus in waarbij zijn aanvallen sterker worden met een electrisch effect. Vega aan de andere hand gooit zijn bekende Roos naar de tegenstander, die hij opvolgt met een aantal flinke japen. De unieke V-Trigger van Necalli is in de bovenstaande afbeelding te zien. De V-Triggers van je gekozen personage kennen is daarom ontzettend belangrijk, maar de skills zijn ook makkelijk genoeg om te gebruikers voor Street Fighter n00bs vanwege de simpele uitvoering.
76779

De vechters in Street Fighter 5

De Street Fighter franchise staat bekend om de grote hoeveelheid verschillende personages van over de hele wereld. Iedereen heeft natuurlijk zijn favoriet (wij op de redactie bidden voor Yun), maar er moet natuurlijk ook ruimte zijn voor nieuwe personages. Volgens Capcom zal er in de volledige game een balans zijn tussen bekend en onbekend.
In ieder geval is elk personage nu sterk verschillend van elkaar, in beide hun design en de vechtstijl. Het beste voorbeeld is Ken, die in eerdere spellen altijd heel erg veel leek op Ryu. In Street Fighter 5 zijn de moves van Ken aangepast, en heeft hij ook een gedifferentieerde vechtstijl van Ryu (vergeleken met andere games uit de serie).
Alle bevestigde personages tot nu toe zijn:
  • Ryu
  • Ken Masters
  • Chun-Li
  • M. Bison
  • Vega
  • Cammy White
  • Birdie
  • Charlie Nash
  • Necalli
Necalli is voorlopig nog de enige vechter die zijn debuut maakt in Street Fighter 5. Het is momenteel nog onbekend hoe groot het character roster precies gaat zijn.
Street Fighter 5 details

De stages

In de traditie van Street Fighter zijn de levels - net als de vechters - afkomstig van over de hele wereld. Er zijn voorlopig nog maar drie levels bekend. Deze zijn:
  • Bustling Street (China)
  • Union Station (Londen)
  • Mysterious Waterfall
Deze levels zullen enige vorm van interactie hebben. Een goed voorbeeld hiervan is het Bustling Street level, waar je de tegenstander door de muur van een restaurant kan slaan als je hem of haar bij de muur aan de linkerkant van het level K.O.’t.
Er is dus genoeg nieuws om de serie fris te laten aanvoelen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om meer met de game aan de slag te gaan! Lees voor meer informatie ook onze eerdere preview.
Street Fighter 5 komt in 2016 naar de PlayStation 4 en PC. Een precieze releasedatum is nog niet bekend. Wel is de game al te pre-orderen.

Populair Nieuws