Deze Nintendo games werden ooit gecanceld

Article
maandag, 06 mei 2024 om 21:00
donkey kong country returnsf1629812197
Nitnendo heeft een flinke bibliotheek van goede games. Maar dat die bibliotheek zo groot is, is niet omdat alles gemaakt wordt. Integendeel, er zijn best veel games gecanceld. Wij zetten er een aantal op een rij.

Donkey Kong van Vicarious Visions

Zoals veel bekende Nintendo-games is Donkey Kong begonnen in 2D. Een 3D-game met de bekende gorilla is zelfs vrij zeldzaam. Behalve Donkey Kong 64 zijn ze er eigenlijk niet, maar dat had kunnen veranderen en dat is niet eens zo lang geleden.
Het is namelijk naar buiten gekomen dat er een 3D Donkey Kong voorgesteld was door de Activision-studio Vicarious Visions, bekend van onder andere Tony Hawk’s Pro Skater. Donkey Kong had in deze game dan ook als een heuse Tony Hawk kunnen grinden. Donkey Kong-bedenker Shigeru Miyamoto zou redelijk enthousiast geweest zijn, maar Activision zag geen heil meer in single-player games en schoot het project af.

Heroes of Hyrule

Retro Studios is vooral bekend van Metroid en Donkey Kong, maar de studio heeft ooit geprobeerd om iets van de grond te krijgen met een andere franchise, namelijk The Legend of Zelda. Het idee dat daarbij het verst is gekomen was een tactics-RPG. Het was een idee voor de Nintendo DS, waarbij spelers de controle kregen over krijgers van de Gorons, Rito en Zora.
Hun verhaal zou zich in het verleden hebben afgespeeld, terwijl je in het heden een jongen bedient die pagina’s van een boek verzamelt. Naarmate het boek steeds verder compleet raakte, kon je meer avonturen beleven met de krijgers in het verleden. Nintendo wees het idee af voor er een prototype was en vroeg Retro om Metroid Prime 3 te maken.

EarthBound 64

EarthBound is niet Nintendo’s grootste franchise, maar wie fan is, is vaak ook groot fan. Ondanks dat de SNES-game die wij kennen als EarthBound niet heel succesvol was in het westen, was er een vervolg in ontwikkeling voor de Nintendo 64. Die game moest alleen flink afschalen.
Zo moest de game inkrimpen om op een normale N64 te draaien, in plaats van de gefaalde Nintendo 64 DD waarvoor hij in ontwikkeling was. Op een gegeven moment duurde de ontwikkeling zo lang, dat hij in het vaarwater kwam van de GameCube. Staf van EarthBound 64 werd uiteindelijk overgezet op de GameCube, en de EarthBound-game kwam er niet.
Tenminste, hij kwam er niet voor de Nintendo 64. Het scenario van de game werd uiteindelijk de basis van Mother 3 voor de Game Boy Advance. Die game is buiten Japan nooit uitgebracht. Voor een groot deel van de wereld is het dus alsof Mother 3 definitief is gecanceld.

Metroid Tactics

Retro moet in het DS- en Wii-tijdperk erg veel zin hebben gehad in een tactics-game. Want Zelda was niet de enige franchise waarvoor de studio iets voorstelde in het genre. Nadat Metroid Prime 3 was afgerond wilde de studio namelijk ook een Metroid tactics-game maken.
Ontwikkelaar Paul Tozer vertelde ooit aan DidYouKnowGaming dat de game in feite XCOM was. Je bestuurde Samus, maar zij was maar één van vele soldaten die je moest commanderen. De had een prequel moeten zijn voor de hele Metroid-franchise.
Werd ook deze tactische game van Retro afgeschoten door Nintendo? Nee, Retro zelf zag er niet zoveel in. Het idee is nooit op het bureau van Nintendo terechtgekomen.
super mario rpg remakef1698319887

Super Mario RPG 2

Er zijn inmiddels aardig wat Mario RPG’s in verschillende soorten en maten. Paper Mario en Mario & Luigi zijn reeksen geworden, maar dat kan niet gezegd worden van de game waar het allemaal mee begon. Super Mario RPG heeft sinds kort een remake, maar een tweede deel is nergens te bekennen.
Dat wilde Nintendo wel graag maken, maar Squaresoft, dat de originele game maakte, had daar vanwege Final Fantasy VII geen tijd voor. Daarom werd Intelligent Systems gevraagd om een tweede Mario RPG te maken, maar die veranderde uiteindelijk in Paper Mario. Een echt vervolg op de eerste Super Mario RPG is er zodoende nooit gekomen.

Populair Nieuws