Star Wars Jedi: Survivor duikt op in nieuwe LEGO-set

News
maandag, 06 mei 2024 om 17:00
star wars jedi survivor cal kestisf1682325594
May the Fourth is voorbij, maar niet al het kruit lijkt verschoten wat betreft Star Wars-onthullingen. Er is bijvoorbeeld een nieuwe LEGO-set opgedoken van de iconische Imperial Star Destroyer. Daar zit bovendien een leuke bonus bij voor gamers.
LEGO had een mooie line-up voor Star Wars-dag, maar ook in de rest van het jaar verschijnen er sets in het Star Wars-thema. De Duitse verkoper Lucky Bricks heeft bijvoorbeeld een nieuwe Star Destroyer onthuld die in augustus moet verschijnen.
Elke Star Wars-fan kent de Imperial Star Destroyer natuurlijk, maar er zijn de laatste tijd niet al te veel LEGO-sets van verschenen. Er is een UCS-versie geweest en sets van schepen die zich ook Star Destroyer mogen noemen, zoals de Executor en de Venator. Maar de klassieke Imperial Star Destroyer verscheen in 2014 voor het laatst op speelschaal.
Deze nieuwe versie telt meer dan 1500 steentjes en heeft een interieur met allerlei leuke details. Er zijn bovendien de nodige figuurtjes inbegrepen van onder andere Darth Vader en verschillende officieren en troopers. Er is ook een bonusfiguurtje.

Eindelijk een LEGO Cal Kestis

Aan een aantal LEGO-sets wordt dit jaar namelijk een extra figuurtje toegevoegd dat in veel gevallen niet echt bij de rest van de set past, maar wel leuk is voor verzamelaars. In het geval van de Star Destroyer is het extra figuurtje Cal Kestis, uit de Star Wars Jedi-games van Respawn. Het figuurtje in deze set is specifiek gebaseerd op hoe hij er in Star Wars Jedi: Survivor uitziet. Er is gekozen voor zijn standaard-outfit, normaal gesproken kunnen spelers zelf kiezen wat Cal aan heeft.
Het is niet de allereerste keer dat deze games vertegenwoordigd worden in LEGO. Al eerder verscheen er bijvoorbeeld een set van BD-1, Cals trouwe droid. Een minifiguurtje van Cal is alleen nog niet eerder verschenen. Een poncho ontbreekt helaas, maar verder ziet het figuurtje er goed uit.