Vijf redenen om Stranger Things op Netflix te kijken - Zeker nu seizoen 3 er is!

  Netflix is voor velen een dagelijks stukje tijdverdrijf. Steeds meer mensen ontdekken wat voor een heerlijke series er allemaal opstaan. Een van die series is Stranger Things. In deze special kijken we waarom die drie seizoenen van Stranger Things op Netflix zo gaaf zijn. Nog niet gestart of bij seizoen 2 afgehaakt. Lees snel door!

  Netflix

  5. Terug in de tijd

  Al vanaf het allereerste seizoen van Stranger Things, zit de serie vol met verwijzingen naar oude films en series. De innerlijke nerd komt in veel mensen naar boven als we jaren ’80 invloeden zien die soms wel een beetje weg hebben van de ouderwetse films van regisseur Steven Spielberg. Wanneer je ooit E.T. hebt gekeken, zie je enkele verhaalelementen terugkeren. Denk aan Eleven’s zwak voor Eggo’s of de moeder van Joyce die net gescheiden is en het maar lastig heeft. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden te bedenken.

  Sowieso vindt de serie inspiratie in veel oude films. Naast Steven Spielberg vormden Stephen King en John Carpenter ook een inspiratiebron voor de makers, de Duffer Brothers. Heb je het lettertype van Stranger Things en Stephen King-boeken al eens met elkaar vergeleken?

  Netflix

  4. Goede dosis van alles

  Het toffe aan de verschillende Stranger Things seizoenen is dat we vele genres voorbij zien komen. Horror, Sci-fi, drama en komedie komen allemaal voorbij. Waar je het ene moment nog op het puntje van je stoel zit omdat het verschrikkelijk spannend wordt, zit je het andere moment te gieren omdat de makers het niet kunnen laten om er toch een grapje in te gooien. Vaak is zo'n grapje een verwijzing naar een andere film. Een scene daaruit wordt dan nagebootst op humoristische wijze.

  Ook hierin merk je dat er elementen terugkomen van zowel Steven Spielberg als bijvoorbeeld Stephen King. Vooral het mysterieuze en spannende wordt goed overgenomen uit de verschillende spannende boeken van schrijver Stephen King.

  3. Tof acteerwerk

  Daarnaast is Stranger Things een serie waarin komisch, maar ook heel goed acteerwerk wordt geleverd. Interessant, aangezien dit een serie is waarin jongeren veel rollen vertolken. Met personages Bob (Sean Astin, bekend van The Lord of the Rings), Billy (Dacre Montgomery) en Max (Sadie Sink) weet je al snel waar je aan toe bent. Ook wordt Dacre Montgomery geroemd om zijn vertolking van Billy Hargrove in Stranger Things.

  Wil je een overzicht wie nu eigenlijk allemaal in die Stranger Things 3 cast zit, dan hebben wij daar eerder een special over geschreven. Zo krijg je een goed beeld wie die toffe acteurs zijn.

  2. Ontzettend makkelijk bingewatchen

  Net als vele series op Netflix (denk aan You, The End of The Fucking World et cetera), zijn alle drie de seizoenen van Stranger Things echt seizoenen die je binnen een ruk wegkijkt. Voordat je eenmaal begonnen bent ben je alweer aan het einde en snak je naar meer. Tot nu toe was dit met elk seizoen zo en na seizoen 3 zul je nog steeds uitkijken naar een vierde seizoen met weer nieuwe verhaallijnen. De tijd vliegt voorbij!

  Het eerste seizoen bestaat uit acht toffe afleveringen waarbij je op het puntje van je stoel zult zitten. Het tweede seizoen biedt opnieuw 9 afleveringen om flink van te genieten. Het derde seizoen zet deze trend door, door weer acht afleveringen te bieden. Een aflevering duurt gemiddeld 50 minuten, dus in een goed weekend kun je ver komen.

  1. Vierde seizoen op komst

  Als je dan klaar bent met kijken, heb je sowieso iets om naar uit te kijken. Alhoewel de Stranger Things Seizoen 3 review al beschrijft dat het derde seizoen wat traag op gang komt, word je steeds meer klaargestoomd voor het vierde seizoen. En ja, dat komt er. Shawn Levy, de producent van Stranger Things, heeft namelijk al toegezegd dat er een nieuw seizoen aankomt waarin de bekende figuren uit Stranger Things weer opnieuw harten gestolen.

  Stranger Things seizoen 3 is sinds 4 juli te streamen via Netflix. Heb je seizoen 1 nog niet gezien? Bekijk dan onze Stranger Things seizoen 1 review. We hebben ook een recensie geschreven van seizoen 2 en seizoen 3. Lees je nu in of jij (door) wil kijken!

  Stranger Things op Netflix

  Deel hieronder jouw ervaringen met Stranger Things op Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.