Met deze tips kan je de Hardcore Series in Red Dead Online overleven!

  Recent heeft Rockstar de Hardcore Series toegevoegd aan Red Dead Online, waarbij de regels flink worden aangepast in PvP. Het is dan ook een goede uitdaging, maar met deze tips kan jij als winnaar worden uitgeroepen.

  Oefenen in de open wereld

  In de nieuwe Hardcore Series kan je niet meer gebruikmaken van een flink aantal functionaliteiten die spelers normaal gebruiken in de Showdown Series. Zo zullen de Ability Cards worden uitgeschakeld, kan je geen tonics meer drinken en kan je niet meer gebruikmaken van aim assist. Je bent dus volledig overgeleverd aan jouw eigen vaardigheden met een revolver, geweer of elk ander wapen.

  Omdat in de Showdown Series je deze mogelijkheden wel gewoon kan benutten, is het nogal moeilijk om te oefenen voor de Hardcore Series - helemaal als je weet dat de modus binnenkort weer van start gaat. Als je namelijk jezelf een handicap geeft in de normale PvP modus, dan ben je een sitting duck voor de rest van de spelers.

  Onze tip is dan ook om je Ability Cards en aim assist uit te schakelen wanneer je in de open wereld bent. Daar heb je namelijk verschillende mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld een bende bandieten uitroeien zonder de hulpmiddelen of schakel de hulp in van één of meerdere vrienden. Zoek een mooi plekje op in de wereld en je kan zelf een Hardcore Series match simuleren. Op die manier kan je helemaal voorbereid beginnen aan de speciale modus.

  Kennis boven pure kracht

  Als het aankomt op het kiezen van je wapens voor de Hardcore Series in Red Dead Online, gaat het er iets anders aan toe dan in de normale Showdown Series. Normaliter kies je gewoon voor de beste statistieken van een wapen, wat vaak neerkomt op de hoogste damage per second. Hoewel dat nog steeds een handige manier is om je wapen te kiezen, speelt nu ook een andere factor een grote rol.

  Omdat je niet meer zo makkelijk je vijand op de korrel kan nemen en de crosshair op hem of haar kan laten houden, raden we je aan om wapens te kiezen waar je mee bekend bent. Je kan wel een sterk geweer kiezen, maar als je maar één schot raak kan schieten door de grote terugslag, dan kan je het beter houden bij een stabieler geweer dan minder schade aanricht per shot. Als je anderzijds wat moeite hebt om je vijand te raken, kies dan voor een wapen dat of een hoge rate of fire heeft of simpelweg een groot gebied onder schot neemt, zoals een shotgun.

  Rollen en sprinten totdat je erbij neervalt

  Doordat spelers niet meer zo makkelijk kunnen richten, worden bepaalde mogelijkheden ineens een stuk meer nuttig in de Hardcore Series. Rollen was bijvoorbeeld al een krachtig middel in de Showdown Series om de aim even van je af te schudden, maar de acrobatische manoeuvre is nu helemaal handig. Door lekker beweeglijk te zijn zal het een stuk lastiger zijn voor je tegenstander om een stuk lood in jouw lichaam te boren.

  Dat geldt ook voor sprinten tussen stukken cover. Waar je voorheen vaak het haasje was door een sniper in de bossen en diens Dead Eye, zal het nu een stuk lastiger zijn om iemand dodelijk te treffen. De kracht van sluipschutters en campers bij verdedigbare plekken wordt daardoor ook minder sterk en wordt een simpele revolver op een korte tot middellange afstand ineens veel sterker. Blijf dus niet lang stilstaan in de Hardcore Series, bewegen met die beentjes! Door voorbereid en actief bezig te zijn in de PvP modus zal je win ratio binnen de kortste keren stijgen.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.