Alles wat je moet weten over de Hardcore Series in Red Dead Online!

  Liefhebbers van Player versus Player-gevechten hebben deze week een nieuwe modus erbij gekregen in Red Dead Online met de Hardcore Series. Maar hoe werkt deze uitdagende modus precies? Wij leggen het voor je uit.

  Wat is de Hardcore Series precies?

  Er wordt al voor lange tijd door de spelers van Red Dead Online en GTA Online gevraagd om een hardcore mode. Rockstar heeft de gebeden verhoord van de cowboys en de Hardcore Series toegevoegd aan de online modus van Red Dead Redemption 2.

  Maar wat houdt de Hardcore Series precies in? Het is vrij simpel. In plaats van de gebruikelijke regels die gelden voor de Showdown Series in Red Dead Online, worden er een paar belangrijke aanpassingen gemaakt. Het is in de nieuwe modus namelijk niet mogelijk om gebruik te maken van Auto Aim, Ability Cards en Consumables. Met die laatste twee veranderingen worden twee grote frustratie-punten weggehaald uit de Showdown Series formule en zullen spelers compleet op hun eigen vaardigheden moeten vertrouwen.

  Wat voor invloed heeft de modus op gameplay?

  De veranderingen die de Hardcore Series doorvoert lijken niet zo groot op het eerste gezicht, maar de nieuwe modus heeft met de ‘kleine’ veranderingen een grote invloed op de multiplayer gameplay van Red Dead Online.

  Het uitschakelen van Ability Cards zorgt er bijvoorbeeld voor dat spelers geen gebruik meer kunnen maken van de gehate Paint It Black Ability Card. Met deze vaardigheid kunnen spelers door middel van Dead Eye meerdere targets ‘verven’ op één of meerdere tegenstanders om vervolgens automatisch hun lichamen vol te pompen met lood. Daarmee hoef je als speler weinig skills te hebben om te winnen in een vuurgevecht. Op die manier werd ook de Free Aim Series verpest voor veel spelers. Paint It Black is bovendien niet de enige Ability Card die voor frustraties zorgt in PvP matches in Red Dead Online.

  Het verbod op Consumables zal er ook voor zorgen dat een groot deel van de spelers niet meer boos naar het scherm hoeft te kijken, terwijl hun karakter dood op de grond ligt. Het komt meer dan eens voor dat een tegenstander bijna het loodje legt, snel om een gebouw rent en een potion naar binnen werkt om de levenspunten bij te vullen en het vuurgevecht in zijn of haar voordeel te resetten. Niet zo vreemd dat er vanuit de PvP community al lang wordt gevraagd naar een optie om Consumables uit te schakelen.

  Hoe kan ik de Hardcore Series spelen?

  Als je een eerlijk gevecht wil houden in de PvP modi van Red Dead Online, dan kan je in de Hardcore Series duiken op dezelfde manier als de Showdown Series. Open eerst het menu en ga naar de verschillende modi die je kan spelen. Daar zal de Hardcore Series te vinden zijn op de plek van de Featured Series.

  Dat klopt, de Hardcore Series zal niet altijd te spelen zijn. Rockstar zal de nieuwe modus geregeld gaan rouleren, waardoor je er optimaal van moet profiteren wanneer de Hardcore Series beschikbaar is. Daarnaast zijn ook niet alle verschillende matches te spelen elke keer dat de nieuwe variatie open for business is. Zo kan je tijdens de eerste week van de Hardcore Series alleen Overrun, Spoils of War, Hostile Territory en Most Wanted spelen. In de komende weken zullen ook andere modi beschikbaar worden gemaakt. Houd de Features Series dus elke week scherp in de gaten als de Hardcore Series jou op het lijf is geschreven!

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.