De snelste manier om Gold Bars te verzamelen in Red Dead Online

  Naast Amerikaanse dollars waren goudstaven in het Wilde Westen een handig betaalmiddel. In Red Dead Online kan je er zelfs speciale mogelijkheden mee vrijspelen, maar hoe kom je eraan? In deze special leggen we uit hoe je zo snel mogelijk een voorraadje Gold Bars kan verzamelen.

  Elke dag uitdagingen voltooien

  De meest consistente manier om aan Gold Bars te komen zijn ongetwijfeld de Daily Challenges. Voor elke willekeurig bepaalde uitdaging die je op jouw naam schrijft, krijg je namelijk 0.2 goudstaven. Dat klinkt niet veel, maar met tien uitdagingen die je elke dag kan doen en extra uitdagingen voor de rollen, kan je er potentieel meer dan twee goudstaven per dag bijschrijven.

  Dat kan bovendien nog een stuk sneller wanneer je met vaste regelmaat de uitdagingen aangaat. Door elke dag minimaal een uitdaging te voltooien bouw je namelijk een Gold Multiplier op. Na een week zal je daardoor vijftig procent meer goud verdienen en doe het twee weken op rij dan kan je rekenen op 0.4 goudstaven per voltooide uitdaging.

  De Gold Multiplier zal wel elke maand resetten en ook wanneer je een dag mist zal de bonus verdwijnen. Wil je zo optimaal mogelijk goudstaven verdienen, dan zal je dus elke dag Red Dead Online moeten opstarten.

  Zoeken in alle hoekjes en gaatjes

  Heb je niet elke dag de tijd voor Red Dead Online, dan zijn er gelukkig ook andere manieren om aan goud te komen, hoewel die niet even consistent zijn. Zo heb je met bijna elke activiteit wel de kans om aan Gold Nuggets te komen. Nugget zijn vergelijkbaar met centen. Heb je er honderd bij elkaar gespaard, dan heb je genoeg voor één goudstaaf.

  Die manier klinkt al helemaal niet efficiënt, maar wees gerust. Je kan ze namelijk overal in de wereld vinden. Van kistjes verstopt in huizen en in de zakken van lijken, tot aan de beloningen die je krijgt voor het voltooien van een activiteit. Bij sommige missies heb je zelfs de kans dat je een hele goudstaaf cadeau krijgt. Het voordeel van de Gold Nuggets is dus ook dat je er vrijwel geen extra moeite voor hoeft te doen en incidenteel spaart.

  Houd een oogje op de wekelijkse updates

  Rockstar updatet Red Dead Online elke week met nieuwe content, tijdelijke bonussen en andere goodies. Niet alle updates zullen voor iedereen interessant zijn, maar het is handig om de wekelijks de toevoegingen of aanpassingen in de gaten te houden.

  Als het aankomt op goudstaven is Rockstar namelijk behoorlijk vrijgevig. Zo kan je op bepaalde unlocks behoorlijk wat korting krijgen, waar je normaliter veel goudstaven aan kwijt bent. Daarnaast worden sommige weken zelfs simpelweg goudstaven gratis gegeven. Tot 14 april krijgen alle spelers die inloggen op Red Dead Online bijvoorbeeld vijf goudstaven in hun portemonnee, zonder daar ook maar iets voor te hoeven doen.

  Je zuurverdiende spaargeld gebruiken

  Heb je geen zin of tijd om hard te werken voor goudstaven of kan je niet wachten op een voorwerp of upgrade die je allemaal kan krijgen met goud? Dan is er nog de laatste mogelijkheid om meteen goudstaven te verwerven: betalen met echt geld. We raden het niet aan, maar wanneer je echt niet anders kan en je hebt genoeg financiële middelen, dan zijn dit de opties:

  • 25 Gold Bars voor 9,99 euro
  • 55 Gold Bars voor 19,99 euro
  • 150 Gold Bars voor 49,99 euro
  • 245 Gold Bars voor 74,99 euro
  • 350 Gold Bars voor 99,99 euro

  Wat kan je allemaal met Gold Bars?

  Allemaal leuk dat hard werken, sparen of zelfs betalen voor goudstaven, maar wat kan je er nu precies mee? Dat loopt behoorlijk uiteen. In de Wheeler, Rawson & Co. catalogus kan je bijvoorbeeld verschillende kledingstukken en wapens vinden die je of enerzijds eerder kan vrijspelen met Gold Bars of anderzijds exclusief kan kopen met de waardevolle valuta. Datzelfde geldt voor paarden die te koop staan in de stal.

  De meeste value haal je met de goudstaven alleen uit de vier verschillende rollen: de Bounty Hunter, Collector, Trader en Moonshiner. Als er geen korting actief is door een update, dan moet je voor elke rol vijftien Gold Bars betalen. Die kosten kunnen dus snel oplopen. Wij raden dan ook aan om te beginnen met één of twee rollen en voor de rest te wachten tot er een korting komt of een rol zelfs helemaal gratis beschikbaar is. Wanneer je alle rollen vrijspeelt en de week erop scheelt het de helft, dan zal je daar namelijk flink van balen.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.