Quiz app - vijf apps om je kennis te testen!

  Heb je altijd al een keer je kennis willen testen? Het antwoord hierop is waarschijnlijk: ja! Een quiz app is de perfecte manier om te kijken hoe slim je bent, terwijl je er onbewust een hoop van leert. Neem daarom een kijkje en speel de volgende vijf quiz apps!

  5. Music Quiz

  De eerste quiz app die je op onze lijst gaat tegenkomen is de Music Quiz. Deze app focust zich alleen op muziek, maar verveelt niet. In de app hoor je ongeveer twintig tot dertig seconden van een nummer, waarna jij moet raden welk nummer dit is. Klinkt makkelijk, maar niks is wat het lijkt.

  Music Quiz wordt namelijk stapje voor stapje moeilijker. Je begint relatief simpel met grote hits die voorbijkomen en alleen de mogelijkheid hebt om het nummer te raden. Hoe verder je komt, hoe groter de uitdaging. Uiteindelijk moet je namelijk de artiest of het nummer raden, of wat dacht je van allebei!

  Je verzamelt punten om zo uiteindelijk nieuwe categorieën vrij te spelen. Zo zijn er verschillende tijdperken als de ´80 &´90s, maar ook genres als rap, rock of klassieke muziek komen voorbij. Verder zijn er ook afspeellijsten voor Nederlandse muziek en K-pop. Kortom, er is voor elk wat wils.

  Music Quiz is een leuke app om je muziekkennis mee te testen.

  Download Music Quiz voor Android.

  Download Music Quiz voor iOS.

  4. Trivia Crack

  Een quiz app die een lange tijd enorm populair is geweest onder jongeren, maar net zo leuk kan zijn voor een ouder publiek. In Trivia Crack neem je het namelijk op tegen je eigen Facebookvrienden om te kijken wie van jullie twee het slimste is!

  Trivia Crack is onderverdeeld in verschillende categorieën waaronder: kunst, sport, geschiedenis, wetenschap, topografie en entertainment (film, tv). Wanneer een speler aan de beurt is, kan hij of zij zoveel mogelijk vragen beantwoorden tot er één antwoord fout is. Dan gaat de beurt naar de andere speler.

  Mocht je drie vragen achter elkaar goed hebben beantwoord, dan kun je een 'kroon' bemachtigen. Elke categorie heeft namelijk een kroon die nodig is om het spel te winnen. De speler die alle kronen heeft bemachtigd wint het spel. Mochten beide spelers niet alle kronen hebben, dan wint de speler met de meeste kronen aan het eind van vijfentwintig beurten.

  Trivia Crack is leuk voor iedereen, aangezien de vragen op een haalbaar niveau liggen. Jong of oud, met Trivia Crack daag jij je vrienden uit!

  Download Triva Crack voor Android.

  Download Trivia Crack voor iOS.

  3. Quizduel

  Deze quiz app heeft een soortgelijk concept als Trivia Crack, maar het niveau ligt wel een tandje hoger. In Quizduel daag je een andere speler uit (een Facebookvriend of een willekeurig persoon) in een duel om te kijken wie de meeste punten weet te verdienen.

  Wanneer een speler een categorie heeft gekozen gaan allebei de spelers drie vragen uit deze categorie beantwoorden. Daarna is de beurt aan de andere speler en mag die een categorie uitkiezen. Zo gaat het door tot er uiteindelijk zes ronden zijn gespeeld.

  De vragen verschillen van relatief simpel tot uiterst moeilijk. Wat Quizduel uitdagend maakt, is de grote hoeveelheid aan categorieën. Zo heb je niet een kopje met entertainment, maar aparte kopjes met film, tv, cartoons, etc. Denk ook aan kopjes als godsdiensten, in het wild of macht & geld.

  Dankzij het brede aanbod aan categorieën en de hoeveelheid variatie is Quizduel een leuke aanvulling voor je telefoon.

  Download Quizduel voor Android.

  Download Quizduel voor iOS.

  2. Popcorn Trivia

  Hier hebben we een filmgerelateerde quiz app, namelijk Popcorn Trivia. Vergis je niet, deze app is niet voor iedereen weggelegd. Popcorn Trivia is namelijk ontzettend moeilijk en de vragen zijn enorm divers. Houd je van een uitdaging, dan zit je hier goed!

  In Popcorn Trivia kun je een film uitkiezen en meteen aan de slag. In de afbeelding hierboven zie je de Disney/Pixar film Inside Out als voorbeeld. Je ziet in de afbeelding act I tot en met act III staan. Op deze manier gaat Popcorn Trivia te werk.

  Elke film heeft drie acts om te verslaan met in elke act tien vragen. Wat uitkomt op dertig vragen per film. Zo ben je wel even zoet. Wanneer je speelt verzamel je popcornpunten. Deze punten kunnen gebruikt worden om nieuwe content vrij te spelen, waaronder tv-series.

  Mocht je een tv-serie vrijspelen, maak dan je borst maar nat. We nemen Daredevil seizoen 1 als voorbeeld. Eenmaal vrijgespeeld kwamen we erachter dat je tien vragen krijgt voor elke aparte aflevering (dit seizoen had dertien afleveringen in totaal). Alles bij elkaar kwam dit uit op honderddertig vragen!

  Popcorn Trivia bevat klassieke films, moderne films en je kunt populaire tv-series vrijspelen (denk aan Game of Thrones of The Walking Dead). Er is genoeg content om je eindeloos mee te vermaken.

  Download Popcorn Trivia voor Android.

  Download Popcorn Trivia voor iOS.

  1. Trivia 360

  We sluiten deze top vijf af met de quiz app Trivia 360. Een app die je volledig in je eentje kunt spelen, want soms wil je ook zelf ontdekken hoe slim je eigenlijk bent. In Trivia 360 gaat het om jou en jouw kennis.

  Trivia 360 bestaat simpelweg uit verschillende stages. Elke stage bestaat uit tien vragen en je krijgt steeds één minuut de tijd om deze vragen te beantwoorden. Zoals je kunt zien in de afbeelding hierboven zijn er verschillende vormen van vragen. Zo heb je de standaardvraag, een vraag met een plaatje (meestal over bezienswaardigheden) of een ´waar of niet waar´-vraag.

  Trivia 360 gaat voor simpel, maar doet dat effectief. Zo zijn er geen categorieën of een andere manier om te kijken waar de vragen over gaan. Je krijgt willekeurig tien vragen voorgeschoteld en het spel wenst je succes! De vragen variëren ook enorm wat betreft de moeilijkheidsgraad. Elke stage weet te verrassen met makkelijke vragen of te verbazen met moeilijke vragen.

  Trivia 360 is onvoorspelbaar, wat ervoor zorgt dat het spel altijd interessant blijft om te spelen. Je test je eigen kennis en neemt onbewust ook nieuwe informatie op. De perfecte quiz app om jezelf op de proef te stellen.

  Download Trivia 360 voor Android.

  Download Trivia 360 voor iOS.

  Welke quiz app willen jullie spelen?

  Dit waren vijf quiz apps die wij jullie aanraden. Download één van deze (gratis) apps en probeer ze uit! Laat ons in de reacties weten wat je van de app vond.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.