Assassin's Creed Origins historie - 5 historische features

Article
maandag, 30 oktober 2017 om 9:37
xgn google image
De Assassin's Creed franchise staat er om bekend te spelen met de geschiedenis. We hebben zo ongeveer overal wel voetstappen gezet met onze favoriete moordenaars, en nu is eindelijk het Oude Egypte aan de beurt, een tijdperk waarin je je helemaal kan laten onderdompelen door de historie. Lees dan ook meer in deze Assassin's Creed Origins historie special!

5. Gaius Julius Caesar

'Veni, vidi, vici' , 'Alea aicta est' en 'Tu quoque, Brute, fili mi?' Dit zijn zomaar drie van de beroemdste quotes uit het Romeinse Rijk van weleer, en allen zijn ze uitgesproken door dezelfde man: Gaius Julius Caesar. De quotes vormen een mooie levenslijn van deze man: de eerste betekent 'ik kwam, ik zag, ik overwon', en deze woorden sprak hij gedurende zijn vele overwinningen op de Galliërs.
De tweede quote betekent 'de teerling is geworpen', en deze woorden sprak Caesar toen hij met zijn legers de rivier de Rubicon overstak en daarmee zijn dictatuur lanceerde, en de derde quote, die 'ook gij, Brutus, mijn zoon?' betekent, sprak Caesar uit toen hij op de trappen van de Senaat werd doodgestoken door zijn stiefzoon Brutus en vele anderen.
Naast zijn quotes stond Caesar bekend als een enorm goede strateeg en een vrouwenversierder: het is niet voor niets dat hij de machtigste vrouw uit zijn tijd versierde, en die vrouw is tevens de reden dat hij in de game zit: Cleopatra. Caesar zag Egypte als een nieuw te veroveren gebied, en hij kwam tot dat besef ten tijde van Bayek's leven, en wij zijn dan ook heel erg benieuwd wat voor rol Caesar gaat spelen in het verhaal van Assassin's Creed Origins.
120378

4. Alexandrië

Het is de grootste stad uit je begingebied, vernoemd naar de Griekse veroveraar Alexander de Grote, heeft de beroemdste vuurtoren aller tijden én heeft de beroemdste bibliotheek aller tijden: Alexandrië, gelegen in Noord-Egypte. Het is bij uitstek een stad om gebruikt te worden door Bayek: gelegen aan de vruchtbare Nijl-delta biedt het enorm veel opties voor de Assassijn-to-be.
Het is tevens de grootste stad die je kunt ontdekken met Bayek, en hij is dan ook gevuld met tal van dingen die je kunt doen. Ga op zoek naar de vele Egyptische bezienswaardigheden met een Romeins en Grieks tintje, beklim de huizenhoge vuurtoren van Pharos of neem een lekker duikje en vind schatten in de rivierdelta: Alexandrië is jouw speeltuin.
120564

3. Ptolemaeus XIII

Ptolemaeus, wie kent hem niet?! Nummer 13 met die naam, maar daarom niet minder speciaal dan alle Ptolemaeus-sen die hem voorgingen. Deze is met name bekend, omdat hij het broertje is van de beroemde Cleopatra. Hij bestijgt op 12-jarige leeftijd de troon, maar hij gaat op een gegeven moment gruwelijk in de fout als hij de Romeinse generaal Pompeius laat vermoorden om in de gunst van Caesar te komen: Caesar valt Egypte aan en Ptolemaeus zelf wordt vermoord.
In Assassin's Creed Origins is Ptolemaeus heel naïef, en laat hij zich beïnvloeden door de Order of the Ancient, de voorlopers van de Tempeliers, de wijd en zijd bekende en aloude vijand van de Orde der Assassijnen. Hoe dit verhaal afloopt weten we nog niet, maar één ding weten we zeker: bloederig zal het sowieso worden.
120566

2. Brood, Spelen en wagenrennen

De klassieke versie van F1: het wagenrennen. Er werd al een tijdje naar gegist in de community, maar het zit toch echt in de game: het wagenrennen. Roep je innerlijke Ben-Hur op, of waan je de Egyptische Max Verstappen: het kan allemaal in Assassin's Creed Origins. Onder andere in Alexandrië vind je een hippodroom waar je Need For Speed-style kunt racen, vóór de geboorte van Jezus.
En dan nog zo'n sport uit de klassieke oudheid: de Spelen in een arena. Ook dit is in Assassin's Creed Origins vertegenwoordigd, want met Bayek kun je het in arena's opnemen tegen onder andere dieren, mensen en een heel scala aan vallen en andere dodelijke geinigheden.
En als kers op de taart zijn er twee dingen: één daarvan zijn de epische boss fights, waarin je het opneemt tegen vijanden die een stuk hoger niveau hebben dan jij én die gegarandeerd de beste loot droppen nadat je ze verslagen hebt. Als tweede is daar de Horde modus: de naam zegt het misschien al, maar hierin neem je het op tegen waves van vijanden, die jij vervolgens achtereen aan je speer, zwaard of bijl rijgt. Genieten!
120567

1. Cleopatra

Ze mocht natuurlijk niet ontbreken, de mooiste en beroemdste vrouw uit haar periode: Cleopatra. Romeinse mannen waren haar forté: eerst verschalkt ze de eerdergenoemde Julius Caesar, welke gebeurtenissen zich afspelen in Assassin's Creed Origins, en nadat Caesar vermoord wordt, verschalkt zij Marcus Antonius, een generaal en consul van Rome. Maar na Marcus Antonius' dood keert Octavianus, zijn opvolger, Rome's legers tegen Egypte en pleegt Cleopatra zelfmoord.
In Assassin's Creed Origins vertegenwoordigt zij een sterke vrouw die onrecht is aangedaan, en die op haar zoektocht naar vergelding en meer macht wordt gesteund door Julius Caesar. Wat Bayek's rol zal zijn in dit geheel is onduidelijk, want zijn rol komen we pas te weten vanaf 27 oktober, want dan ligt Assassin's Creed Origins eindelijk in de schappen.