De beste Call of Duty voice actors - Blikken Hollywood acteurs!

  Zo nu en dan hoor je een bekende stem in een game voorbijkomen die je herkent uit een blockbuster. Toch is er één serie die voor elke game weer een blik bekende acteurs opentrekt. De beste Call of Duty voice actors vind je terug in deze lijst!

  Blown Deadline Productions

  Voor deze lijst hebben we bewust acteurs die ook hun uiterlijk leenden voor een spel buiten beschouwing gelaten. Geen Kit Harrington of Kevin Spacey dus. Enkel de rollen waarvan je misschien niet wist dat er een Hollywood acteur achter schuilging.

  10. Truck (Modern Warfare 3)

  Een keiharde oorlogsveteraan wiens taak het is om, bestempeld als verrader, een team soldaten aan te voeren en onmogelijke taken uit te voeren, waaronder het redden van de Russische president. Dat kan je maar aan één iemand overlaten om daar een goede stem aan te geven, namelijk Idris Elba.

  Met zijn zware stem krijgt het bijpersonage in Call of Duty: Modern Warfare 3 al snel de rol van nuttig teammaatje mee en zal je veel aan hem hebben in lastige situaties. En natuurlijk een traantje laten als je hem achter moet laten in een instortende mijn. Rust zacht Truck.

  Shore Z Productions

  9. Private Elder (Call of Duty 1)

  Voor de nummer negen in de lijst met beste Call of Duty voice actors moeten we flink terug in de tijd. Naar het jaar 2003 om precies te zijn, want toen zag de allereerste Call of Duty het licht. De stem van één van de meest iconische rollen is gedaan door acteur Giovanni Ribisi, die ook Kip speelde in Gone in Sixty Seconds.

  Tevens is het de enige keer dat Ribisi een personage in een videospel van een stem voorzag. Maar wel meteen een iconische, want tijdens het hele spel blijft hij als private Elder trouw aan jouw zijde meestrijden. Ook bij de bevrijding van Captain Price (die uiteraard in de meeste Call of Duty spellen terug te vinden is) is hij aanwezig. Elder kan trouwens ook sterven in een van de laatste missies, tenzij je een bepaalde Duitse soldaat omlegt voordat hij Elder neer kan maaien.

  DC Entertainment

  8. David ‘Hesh’ Walker (Call of Duty Ghosts)

  Hoewel de campaign van Call of Duty Ghosts zeker niet tot de beste van de Call of Duty-reeks behoort, was de verhaallijn zeker wel vermakelijk. Eén van de twee hoofdpersonages krijgt de stem van Hollywood acteur Brandon Routh mee.

  In tegenstelling tot de eerste twee beste Call of Duty voice actors blijft het personage van Routh wel in leven. Samen met zijn broer (wiens rol jij als speler mag vervullen) worden gewelddadige avonturen niet uit de weg gegaan in Call of Duty Ghosts. Vermakelijk als je de stem van Clark Kent uit Superman Returns constant in je oren hoort!

  Level 10 Films

  7. Sergeant Foley (Modern Warfare 2)

  “Ramirez, take out that PaveLow!” Het leven van soldaat Ramirez in Modern Warfare 2 bestaat vrijwel volledig uit het uitvoeren van taken voor Foley. En laat Ramirez nou net het personage zijn dat jij moet spelen.

  Foley heeft in de tweede Modern Warfare titel de stem van niemand minder dan Keith David gekregen. Deze altijd vriendelijke reus leende zijn stem ook uit voor onder andere Mass Effect 3 en Saints Row 4. Ook hij mag dus niet ontbreken in de lijst met beste Call of Duty voice actors!

  Silver Pictures Entertainment

  6. Sergeant Reznov (World at War en Black Ops)

  ‘’Chernov! I’m not hearing gunshots!” De grauwe sergeant Reznov tettert vijftig procent van de tijd van World at War in je oor. Jou aanmoedigend en Chernov beschuldigd van niet genoeg werk. Wie er achter de rauwe stem zit? Niemand minder dan Gary Oldman!

  Yep, de stem van een Russische sergeant is ingesproken door de man die commissaris Gordon speelt in de Batmanfilms. In hetzelfde spel neemt Kiefer Sutherland de stem van Amerikaanse sergeant Roebuck voor zijn rekening. Hem kennen we onder meer van de serie 24. Reznov zit overigens ook in Black Ops en mag dan ook zeker niet ontbreken in de lijst met beste Call of Duty voice actors!

  Columbia Pictures

  5. Alex Mason (Black Ops en Black Ops 2)

  Hoe het nou precies zit met het geheugen van hoofdpersonage Alex Mason in Call of Duty Black Ops is uitermate lastig te begrijpen. Gedurende het spel kom je erachter dat weinig is wat het lijkt. En dat alles terwijl acteur Sam Worthington de stem van jouw personage op zich neemt.

  De bekende acteur had onder meer een rol in Clash of the Titans, Avatar en ook in Kidnapping Mr Heineken. Zijn kalme stem is dus ook gebruikt om tijdens de vele cutscenès een beter beeld te geven van de gebeurtenissen in Call of Duty Black Ops.

  Twentieth Century Fox

  4. Grinch (Modern Warfare 2)

  Net als Truck op plek tien in deze lijst met beste Call of Duty voice actors, is Grinch één van jouw trouwe kompanen in Modern Warfare 3. En waar Truck de stem van Idris Elba meekreeg, mag ook de acteur achter Grinch er zijn: niemand minder dan Timothy Olyphant!

  Jammer genoeg weet ook Timothy voor het einde van het spel zijn personage kwijt te raken, enkele momenten voordat Truck de dood vindt. Dat neemt niet weg dat het tof is om erachter te komen dat de Hitman-acteur de stem van Grinch voor zijn rekening heeft genomen!

  Universal Pictures

  3. Sergeant Waters (Call of Duty 1)

  Waar we Giovanni Ribisi al tegenkwamen in Call of Duty op de negende plaats in de lijst met beste Call of Duty voice actors, kende de allereerste titel nog een bekende naam voor één van de rollen. Want niemand minder dan Jason Statham sprak de stem in voor sergeant Waters! Bekend van onder andere Crank, Parker en The Transporter.

  Samen met Waters en Captain Price vorm jij als hoofdrolspeler een belangrijk trio in de eerste Call of Duty game. Zo blaas je onder meer een dam op en saboteer je een gigantisch slagschip. Hoewel Waters die laatste missie wel weet te overleven, sterft Price gedurende de missie. Met het heerlijke accent van Statham is het lastig om geen traantje weg te pinken bij zijn uitspraak: “We lost the captain? Damn, he was a fine man.”

  Benaroya Pictures

  2. Jason Hudson (Black Ops 1 en Black Ops 2)

  “The numbers Mason, what do they mean?” Waar Sam Worthington compleet gek werd van de uitspraken van ondervrager Hudson, kan je als je goed luistert de stem van de bebrilde man herkennen. Is het…..Ed Harris?

  Jazeker, Hudson kreeg de stem van wereldberoemd acteur Ed Harris mee. Met grote rollen in onder andere A Beautiful Mind en Enemy at the Gates is hij zeker één van de grootste namen in deze lijst met beste Call of Duty voice actors!

  New Line Cinema

  1. Joseph Bowman (Black Ops 1)

  De rol van soldaat Bowman in Black Ops 1 is niet eens zo heel groot. Maar de stem zal vrijwel direct een belletje doen rinkelen. Zeker als je als SOG speelt in de multiplayer, want dezelfde stem is gebruikt om alle inkomende killstreaks en andere omroepen een stem te geven.

  Wie het is? De enige echte Ice Cube! De rapper en acteur uit onder andere xXx: State of the Union weet met zijn iconische stem een bepaalde sfeer mee te geven aan het simpelweg omroepen dat er een vijandelijke aanvalshelikopter jouw kant op komt. Veel beter wordt het niet!

  De beste Call of Duty voice actors- Jullie favorieten!

  Aangezien er in vrijwel elke Call of Duty titel een blik Hollywoodacteurs open is getrokken, is er genoeg keuze uit de bekende stemmen. Onze vraag aan jullie is dan ook welke jullie het meest bij is gebleven. En van welke acteur wist je echt niet dat hij een stem had verleend aan een personage? Laat het ons weten in de comments!

  Call of Duty: Modern Warfare: Reflex

  Verkijgbaar vanaf 9 november 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.