De PS5 schoonmaken in simpele stappen doe je zo!

  Nu de PlayStation 5 een aantal maanden op de markt is (in theorie dan), begint de console bij gelukkigen die een exemplaar hebben langzaam onder een laagje stof te raken. Niet omdat de console niet gebruikt wordt, maar omdat het systeem lekker onder de televisie staat. Dat neemt alleen niet weg dat je de console schoon moet houden en dus leggen we je gemakkelijk uit hoe je de console schoon kunt houden.

  Een PS5 schoonmaken kost minder moeite dan je denkt. De console is in tegenstelling tot eerdere systemen relatief gemakkelijk schoon te maken. Al helemaal dankzij de toevoeging van een speciaal filter. Wij leggen je precies uit hoe het zit.

  PlayStation 5 tips om schoon te maken - Benodigheden

  Eigenlijk hoef je per maand slechts een aantal stappen door te nemen om ervoor te zorgen dat je console in goede staat blijft. Daarvoor heb je wel goede uitrusting nodig. Zo heb je in ieder geval microvezeldoekjes nodig, isopropyl alcohol en perslucht. Ook een kruimeldief is aan te raden, maar niet verplicht.

  Hieronder kun je de spullen makkelijk in huis halen:

  In principe werkt ieder doekje om de PlayStation 5 schoon te maken, maar raden we microvezel aan als beste keuze. Deze laat namelijk minder snel strepen achter en haalt het meeste vuil weg. Hetzelfde geldt voor isopropyl alcohol. Hoe sterker de alcohol, hoe gemakkelijk het schoonmaken gaat.

  De PlayStation 5 schoonmaken

  Met het juiste gereedschap in huis is het tijd om aan de slag te gaan. We leggen precies stap voor stap uit wat je moet doen om de console goed schoon te krijgen.

  1. Schakel de PlayStation 5 helemaal uit en koppel de console los van alle bekabeling.
  2. Gebruik de perslucht om stof en vuil van de verschillende poorten en ventilatie aan de achterkant van de console te spuiten.
  3. Haal de PS5 faceplate van de console.
  4. Verwijder het stof uit de dust catchers. Dit zijn de gaatjes zoals te zien op de onderstaande afbeelding.
  5. Doe wat alcohol op het microvezeldoekje en neem zachtjes al het stof van de console af. (was je handen na het schoonmaken van de console, want de alcohol kan de huid irriteren als je het te lang laat zitten)
  6. Met een droog microvezeldoekje droog je de console. Als je dit niet doet, kunnen er strepen en vlekken op de console achterblijven.
  7. Bevestig de faceplates weer aan de console.
  8. Plug de console weer vast aan je entertainmentcentrum.

  Hoe vaak moet je de PS5 schoonmaken?

  Nu je weet hoe je de console moet schoonmaken is er nog één belangrijke regel om te onthouden. Van belang is om te weten hoe vaak je de PlayStation 5 schoon moet maken. Aangeraden wordt om dat minimaal één keer per maand te doen. Zo weet je zeker dat de console goed schoon blijft. Op die manier kan je de console wat langer mee laten gaan. Het gebeurt immers vaak genoeg dat een console door slecht onderhoud het loodje legt en dat wil je natuurlijk hebben.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.