Verdwijnt de korting op HBO Max bij de fusie met Discovery+?

News
donderdag, 25 augustus 2022 om 12:30
hbo maxf1650354911
Introductiekortingen voor streamingdiensten zijn heel gebruikelijk. Maar HBO Max kwam met een wel heel spectaculaire deal, waarbij je tijdens de hele duur van je abonnement de helft van de prijs zou betalen. Maar gaat dat eigenlijk wel door wanneer HBO Max en Discovery+ samengaan?
Er zijn veel veranderingen op komst voor HBO Max. Uiteindelijk zal de dienst zelfs ophouden te bestaan, om samen met Discovery+ een grotere streamingdienst te vormen. Bestaande klanten vragen zich alleen begrijjpelijkerwijs af of de levenslange korting blijft bestaan. Voorlopig lijkt het van wel.
Op Twitter laat HBO Max Nederland weten dat er momenteel geen plannen zijn om “iets te veranderen aan de 50%-kortingsactie”. Zolang je abonnement op de dienst niet opzegt kun je dus blijven profiteren van de korting, zoals bij de introductie van de dienst werd aangegeven. Het bedrijf houdt alleen wel een slag om de arm.
Het zou namelijk kunnen dat de actie toch verandert wanneer de vervangende streamingienst lanceert. Dat gebeurt in de VS in de zomer van volgend jaar. In Nederland volgt de fusie in het voorjaar van 2024.

Blijft de HBO Max korting ook na de fusie bestaan?

Het is trouwens niet ondenkbaar dat de korting blijft bestaan. De overname van Warner Bros. door Discovery was al bijna rond toen HBO Max naar Nederland kwam en het werd al snel duidelijk dat er een fusie van twee streamingdiensten aan zou komen.
Hoewel dat kan betekenen dat er bij de fusie van HBO Max en Discovery+ al rekening is gehouden met een eventueel recht op levenslange korting, is er ook een andere mogelijkheid. Het zou namelijk net zo goed kunnen dat de levenslange korting juist aangeboden kon worden omdat het intern al duidelijk was dat HBO Max toch niet lang meer zou bestaan. Het zal waarschijnlijk nog even duren voor we iets zeker weten.

Populair Nieuws