PS5 Tournaments feature krijgt eindelijk een beta

News
donderdag, 25 augustus 2022 om 13:30
playstation 5f1603819462
Hoewel veel functies van de PS4 ook op PS5 beschikbaar zijn, hebben gebruikers lang moeten wachten op één bepaalde feature. De PlayStation Tournaments van de PS4 zijn na bijna twee jaar nog nergens te bekennen op de nieuwe console. Maar nu komt deze functie er eindelijk aan.
Sinds 2016 organiseert PlayStation allerlei toernooien in PlayStation games. Spelers kunnen het tegen elkaar opnemen voor prijzen en posities op leaderboards. Deze competitieve ervaring werd nog niet op PS5 aangeboden, maar in de komende weken gaat in sommige landen een beta van start.
Voor PS5 zijn er wat dingen veranderd in hoe de Tournaments werken. Zo kun je de toernooien sneller vinden via het PS5 Control Center en de Game Hub. Bovendien kun je je aanmelden vanaf je console.
Maar ook de ervaring van het toernooi zelf wordt verandert. Voorheen kon een toernooi aardig lang worden, omdat iedereen die zich aanmeldde in dezelfde bracket terechtkwam en dus het aantal te spelen wedstrijden steeds groter werd. Op PS5 zit er een maximum aan hoeveel spelers er in een bracket kunnen. Wanneer er meer aanmeldingen zijn, wordt een nieuwe bracket aangemaakt.

Wanneer komen tournaments naar PS5?

Op het moment is nog niet helemaal duidelijk wanneer je aan PS5 Tournaments kunt mee gaan doen. Zoals gezegd begint de beta snel, maar het is nog niet bekend wanneer de volledige release is. Vermoedelijk wil Sony geen al te lange tijd tussen de beta en de volledige release, dus wie ween lanceren de Tournaments dit jaar nog.