5 PS5 games met een korte speelduur

  Tussen alle grote games door wel je soms wel eens een lekker snackje. Gelukkig zijn er ook op de PS5 meer dan genoeg games te vinden met een korte speelduur.

  Soms heb je gewoon simpelweg geen zin om tientallen uren in een game te stoppen en zoek je eigenlijk gewoon een leuk tussendoortje. Ook als je een PS5 hebt weten te bemachtigen zal je af en toe een game willen spelen met een korte speelduur. Wij hebben een vijftal games met een korte speelduur voor je op een rijtje gezet die je kan spelen op je PS5 als je toe bent aan snack.

  Astro's Playroom

  Deze game met een korte speelduur is gratis voor iedereen die een PS5 weet aan te schaffen. Sterker nog, als je de PS5 opstart staat Astro's Playroom al gelijk geïnstalleerd op je gloednieuwe console. Het is dan ook de ideale game om mee te beginnen terwijl je de echt grote titels nog aan het downloaden of updaten bent. Voordeel is ook dat Astro's Playroom je een echt volwaardige game-ervaring geeft.

  Sommige mensen dachten namelijk bij de aankondiging van de game dat het een klein spelletje was waar alle gimmicks van de Dualsense uitgelicht worden. Dat is ook wel een beetje zo, maar Astro's Playroom is eigenlijk gewoon een viering van alles wat Playstation ooit geboden heeft en een blikje in de toekomst van wat nog komen gaat. Daarbij komt dat het gewoon echt een leuke platformer is, zeker de moeite waard om even op te starten en alles te ontdekken. Met die korte speelduur kan je toch snel weer aan de slag met de echte grote games.

  Bugsnax

  Bugsnax was met de release van de PS5 gratis te downloaden als PS Plus gebruiker, nu zal je 22 euro moeten neertellen om de game te spelen. Toch is het wel de moeite waard om Bugsnax even een kans te geven. Het is een van die games die je best makkelijk over het hoofd kan zien, maar die toch heel vermakelijk is. Het originele concept en de korte speelduur maken het een hele goede game om even als snack tussendoor te pakken.

  In Bugsnax kom je terecht op een eiland waar alle dieren in de vorm van verschillende snacks zijn. Dan kan je denken aan burgers en frietjes, maar je vindt ook enorm schattige aardbeien. Deze snacks kan je dan vervolgens eten of inleveren bij de verschillende bewoners van het eiland. Enige probleem is dat het eten van de snacks bijwerkingen heeft, je ledematen worden namelijk vervangen door de snacks. Misschien een beetje raar, maar zeker leuk om even te ervaren. Mocht je het uiteindelijk niks vinden dan ben je er door de korte speelduur ook zo weer vanaf.

  The Pathless

  Mocht je nou games zoeken met een uniek stijltje op de PS5, dan is The Pathless zeker een aanrader. De game speelt zich af op een eiland waar jij, als jager, samen met je arend de wereld verkent en puzzels oplost. The Pathless heeft een unieke geanimeerde look en behoort daardoor tot de meer kunstzinnige games op de PS5. Doordat je er met een kleine zes uurtjes wel doorheen speelt heeft het ook absoluut een korte speelduur.

  Naast puzzels, die helaas niet heel uitdagend zijn, heb je ook indrukwekkende boss fights die zo spannend zijn dat je op het eind waarschijnlijk geen nagels meer over hebt. The Pathless beschikt daarnaast over een bijzonder goede soundtrack die eigenlijk los van de game al wel de moeite waard is om even te beluisteren. De game is net als Bugsnax wat goedkoper dan echt grote titels, momenteel is de game in de aanbieding in de PS Store, maar normaal gesproken betaal je 35 euro voor de PS5 game met een korte speelduur.

  Marvel's Spider-Man Miles Morales

  Nu schrik je misschien even omdat die een PS5 game is waar je de volle prijs van 70 euro voor moet betalen. Geen zorgen, ondanks de korte speelduur is de game dat bedrag meer dan waard. Zeker als je de Ultimate Edition haalt is het de prijs waard, want dan krijg je de remastered edition van het origineel er ook bij. Zo krijg je dan dus extra speeltijd voor het geld wat je betaalt.

  Miles Morales is het waard omdat het gewoon een hele goede game is, veel makkelijker is het niet te maken. Er wordt soms nog wel eens grappig over gedaan dat het een verkapte uitbreiding is en dat het dus niks bijzonders is, maar Miles Morales staat echt op eigen benen. Het is een volwaardige game, met een korte speelduur, die je heel veel plezier zal geven. Als je ray tracing aanzet kan je ook nog eens zien waar je nieuwe PS5 toe in staat is. Dat klinkt eigenlijk wel als een flinke winst.

  Destruction Allstars

  Mocht je nou echt geen geld willen betalen en ben je al klaar met Astro's Playroom, dan kan je in februari en maart ook nog gratis Destruction Allstars downloaden via PS Plus. De game zal je geen eindeloze uren aan vermaak bieden, maar is zeker leuk in kleine doses van ongeveer een half uur per keer. Deze game moet je alleen wel vermijden als je slecht tegen microtransacties kan.

  Destruction Allstars zit namelijk vol met de gehekelde betalingen. Het is zelfs zo erg dat bepaalde content achter een paywall zit. Content die gewoon voor iedereen bij de release beschikbaar had moeten zijn. Het is jammer, want de PS5 game is absoluut wel vermakelijk, maar het schiet tekort op een paar vlakken. Zolang de game gratis is kan je het in ieder geval even uitproberen. Als je nou helemaal klaar bent met al die PS5 games met een korte speelduur, dan zijn er ook nog een aantal games waar je wat meer tijd in kan steken.

  Marvel's Spider-Man - Miles Morales

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  ┬ę 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.