5 PS5 games met een lange speelduur

  Als je gelukkig genoeg bent geweest om een PS5 te bemachtigen wil je er natuurlijk ook wel lang van genieten. Gelukkig zijn er al een aantal PS5 games met een lange speelduur, wij zetten er vijf voor je op een rijtje.

  Dat de PS5 lastig te bemachtigen is mag ondertussen geen verrassing meer zijn (ondergetekende heeft er niet één van Sony, maar gewoon zelf gekocht), maar als je toch de felbegeerde console hebt weten te bemachtigen zijn er een aantal games met een lange speelduur die zeker het spelen waard zijn. Wij zetten 5 van die PS5 games met een lange speelduur voor je op een rijtje. Het gaat hier wel om games die echt een officiële PS5 versie hebben, dus geen upscale upgrades.

  Demon's Souls Remake

  De eerste game in dit lijstje van PS5 games met een lange speelduur is niks minder dan de remake van Demon's Souls. De game was een van de weinige launchgames voor de next-gen console en wist gelijk de harten van veel gamers te veroveren. Zoals we gewend zijn van Bluepoint Games hebben ze een uitstekende remake weten te maken van een klassieke game.

  Als je niet zo begaan bent met Souls games en de bijbehorende moeilijkheidsgraad, dan kan je de speelduur ook nog eens flink verlengen door te blijven hangen bij bossfights. Na verloop van tijd zal je er echt wel uit komen, maar het is gewoon een heel lastige game. Als RPG liefhebber die ook een uitdaging zoekt is Demon's Souls eigenlijk wel een must-have op de PS5 en met de lange speelduur zal je er ook wel even zoet mee zijn.

  Assassin's Creed Valhalla

  Het laatste deel van de Assassin's Creed games heeft ook een ontzettend lange speelduur. Je kan er 100 uur in steken en nog niet eens in de buurt van het einde van het verhaal zijn. De grote open wereld van het middeleeuwse Engeland biedt een gigantische hoeveelheid aan missies, collectibles en plekken die je kan verkennen. Om die wereld vervolgens te verkennen als een echte Viking en alles te plunderen wat je ziet is alleen maar een bonus.

  Zeker op de PS5 ziet de wereld van Assassin's Creed Valhalla er schitterend uit en loopt de game een stuk soepeler dan op een PS4. Zo zal je op de PS5 aanzienlijk minder framedrops ervaren en loopt de game sowieso al op een hogere framerate. Vorige games van de Assassin's Creed reeks zoals Odyssey staan natuurlijk ook bekend om de lange speelduur, maar die hebben helaas geen PS5 versie.

  Godfall

  Godfall was dan misschien een teleurstelling bij de release, het is toch een game met een flink lange speelduur. Met de kracht van de PS5 ziet de game er ook gewoon best wel goed uit. Het is alleen jammer dat de game zijn potentie niet waar heeft weten te maken, maar wie weet gaat dat nog komen. Het concept van een looter hack and slasher is namelijk best wel interessant.

  Godfall valt dan ook, door de teleurstellende release, in de categorie games die je misschien een keer wil oppakken als ze in de budgetbak liggen. Door de lange speelduur van de game zal je in ieder geval wel even bezig zijn met alle leuke gear te ontgrendelen. De game staat ook vooral op de lijst doordat de PS5 nog even moet wachten op grote titels, net als de Xbox Series X die ook nog geen indrukwekkende line-up heeft.

  Hitman 3

  Een lange speelduur komt niet alleen voort uit een lang verhaal, het kan ook komen door een hoge replay value. Laat dat nou iets zijn waar Hitman 3 meer dan genoeg van heeft. Ieder level is meerdere keren te spelen met nieuwe uitdaging om te voltooien. Door vaker te spelen en iedere keer meer uitdagingen te voltooien ontgrendel je weer nieuwe voorwerpen die je de volgende keer weer in dat level kan gebruiken.

  Het zorgt ervoor dat de levels allemaal lekker fris blijven terwijl je ze tot in de oneindigheid opnieuw speelt. Als je de voorgaande Hitman games ook hebt gekocht, dan kan je die levels ook toevoegen aan het derde deel om het de ultieme game met een lange speelduur te maken. Hitman 3 is in januari uitgekomen en is tot nu toe een van de grootste titels die je kan bemachtigen op een PS5 en de game is het ook zeker waard om even te bekijken.

  Destiny 2

  Mocht je nou op zoek zijn naar games met een lange speelduur die je ook met vrienden kan spelen, dan biedt Destiny 2 waarschijnlijk uitkomst. Met de komst van de Beyond Light uitbreiding is er best veel veranderd in de bekende looter shooter. Sinds december is er ook een officiële PS5 versie van de game beschikbaar waarbij je extra dingetjes hebt zoals het aanpassen van je FOV-slider en een hogere framerate.

  Als je nog twijfelt of de uitbreiding wel iets voor je is, dan kan je ook rustig de normale versie van Destiny 2 downloaden, die is namelijk gratis. Als je echt een lange speelduur wil hebben loont het wel om de uitbreiding te halen, want dan krijg je ook toegang tot de verschillende endgame activiteiten zoals de raid en dat is er een die je echt niet wil missen.

  Demon's Souls Remake

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.