Oscars 2021 genomineerde film: Judas and the Black Messiah

  Vandaag is het tijd voor een nieuwe Oscars 2021 genomineerde film. Dit keer maken we plaats voor Judas and the Black Messiah. Waar gaat deze film over, die meerdere keren voor een Oscar is genomineerd?

  Judas and the Black Messiah

  Judas and the Black Messiah gaat over de moord op Fred Hampton. Een jonge, charismatische activist die voorzitter is van de Black Panther Party. Doordat Fred voorzitter is van deze partij, is hij gelijk het doelwit van de regering, de FBI en de politie van Chicago. Om de revolutie te stoppen van de Black Panther Party, moet iemand van de regering een man naar binnen krijgen in deze revolutie.

  Judas and the Black Messiah bestaat uit een schitterende cast. Zo speelt Daniel Kaluuya de voorzitter van de Black Panther Party Fred Hampton. Verder bestaat de cast onder andere uit LaKeith Stanfield, Jesse Plemons, Dominique Fishback en Ashton Sanders. De film is geregisseerd door Shaka King en geschreven door hem en Will Berson.

  Judas and the Black Messiah is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Fred Hampton bestond echt en was vroeger een 20-jarige activist in de Black Panther Party, die in de jaren 60 werd opgericht. Het doel van de Black Panther Party was om politiegeweld tegen Afro-Amerikaanse mensen te bestrijden.

  Daniel Kaluuya en LaKeith Stanfield hebben al eens samen in een film gespeeld. Zij speelden namelijk in Jordan Peele’s Get Out, een beroemde horrorfilm. Nu bundelen zij hun krachten opnieuw samen in Judas and the Black Messiah.


  Bekijk hieronder de trailer voor Judas and the Black Messiah:

  Nominaties voor Oscars 2021

  Judas and the Black Messiah is voor de Oscars 2021 onder andere genomineerd voor Best Picture, Best Director voor Shaka King, Best Lead Actor voor LaKeith Stanfield, Best Supporting Actor voor Daniel Kaluuya, Best Supporting Actress voor Dominique Fishback en Best Original Screenplay.

  Denk jij dat Judas and the Black Messiah prijzen gaat binnenslepen bij de Oscars 2021? Laat het weten in de reacties!

  Andere Oscar-artikelen bekijken? Kom alles te weten over de genomineerde films hieronder!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.