Oscars 2021 genomineerde film: Mank

Article
maandag, 05 april 2021 om 16:00
mankf1620644116
Het is weer tijd voor een nieuwe Oscars 2021 genomineerde film. Vandaag bespreken we de film Mank. Deze is maar liefst tien keer genomineerd bij de Oscars. Waar gaat deze film precies over?
mankf1620644116

Mank

Het verhaal van Mank, dat geschreven is door Jack Fincher voor zijn dood in 2003, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Herman Mankiewicz, ook wel Mank genoemd. Mank werkt aan zijn meesterwerk Citizen Kane in 1940, voor Orson Welles. Orson heeft een huis geregeld voor hem aan de rand van de Californische woestijn, met genoeg voorraad aan sigaretten en alcohol.
De film wisselt tussen flashbacks in de jaren 30, waar je Mank dronken rond ziet lopen op de set van een film waar hij Marion Davies ontmoet. Hij scoort een diner met haar geliefde William Randolph Hearst die later de inspiratie is geworden voor Citizen Kane. Ook volgen we de gebeurtenissen in 1940, wanneer Herman Citizen Kane schrijft. Met deze film boekt hij enorme beroemdheid, maar dat verloopt niet zonder slag of stoot. De film geeft een inkijkje in hoe het er in de vroegere jaren aan toeging in Hollywood, achter de schermen en op de set.
De cast bestaat onder andere uit Gary Oldman, die Herman Mankiewicz speelt. Verdere namen die in de film spelen zijn Amanda Seyfried, Lily Collins, Tom Pelphrey en Arliss Howard. De film is geregisseerd door David Fincher, de zoon van Jack Fincer, de man die dit verhaal geschreven heeft.
Mank gaat ook wel over het oude Hollywood leven. Daarom is er voor gekozen om de gehele film in het zwart-wit te maken, om het echte oude film gevoel te proeven. David Fincher, de regisseur van de film, heeft al ervaring met het zwart-wit maken van verschillende projecten. Zo heeft hij Madonna's Vogue muziekvideo geregisseerd in 1990, die ook in het zwart-wit gemaakt was.
Bekijk hieronder de trailer van Mank:

Nominaties voor Oscars 2021

Mank is bij de Oscars 2021 voor maar liefst tien keer genomineerd. De film is dan ook de meest genomineerde film bij de Oscars dit jaar. Zo is de film genomineerd voor onder andere Best Picture, Best Director voor David Fincher, Best Actor in Leading Role voor Gary Oldman en Best Actress in Supporting Role voor Amanda Seyfried.
Denk jij dat Mank veel kans maakt bij de Oscars 2021? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws

Laatste Reacties