Netflix tip: 5 redenen om Get Out te kijken

Article
dinsdag, 05 januari 2021 om 17:30
get outf1609772674
Met het alsmaar groeiende streaming landschap draait het steeds meer om het binnenhalen van grote namen op het platform. Met Get Out heeft Netflix een fantastische titel uit 2017 te pakken die het kijken meer dan waard is. Waarom? Wij geven je meer dan genoeg redenen om Get Out te kijken!

Maatschappelijk relevant

We trappen af met de maatschappelijke relevantie van de film. Get Out gaat over fotograaf Chris Washington die voor het eerst op bezoek gaat bij de ouders van zijn vriendin Rose Armitage. Chris is alleen bang dat Rose’s ouders nog wat oubollig zijn en vraagt zich af of hij zich zorgen moet maken omdat hij Afro-Amerikaans is. Rose denkt dat het allemaal wel meevalt, maar al snel blijkt dat Chris wel een beetje gelijk had.
Regisseur Jordan Peele maakt vanaf het eerste moment duidelijk dat hij niet bang is om maatschappelijk relevante onderwerpen te behandelen en haalt onderwerpen als racisme in Get Out dan ook naar de voorgrond. Wat Peele knap doet, is het ervoor zorgen dat de film niet overkomt alsof het alleen maar om racisme gaat. De maatschappelijk relevante onderwerpen die worden aangeboord zijn een lekker sausje die het verhaal aanvullen in plaats van het hoofdgerecht.

Spannend verhaal

Dat hoofdgerecht is natuurlijk het verhaal. Get Out is volgens Peele zelf een horrorfilm, maar voelt eerder als een thriller met horror-elementen of zelfs een detective. Chris en Rose merken namelijk al snel dat niet alles in het afgelegen landhuis van de Armitage-familie pluis is. Hoe de vork in de steel steekt, merk je naarmate je de film verder kijkt, maar hierdoor zit je zelf juist ook constant op het puntje van je stoel.
Je puzzelt als het ware mee om erachter te komen wat er allemaal speelt. Wanneer je denkt dat je het antwoord hebt, word je vaak verrast en zit je weer opnieuw te puzzelen. Wie de film vaker dan één keer kijkt, zal misschien nog wel meer uit de film halen gezien hints naar de antwoorden op de vreemdste plekken gegeven worden. Daarnaast is de film ondanks de spanning ook ontzettend grappig dankzij de Rod, een personage dat iedere scene steelt waarin hij verschijnt.
get out 2f1609773442

Puik acteerwerk

Wat je naast het grote mysterie helemaal in de film sleept, is het acteerwerk van de cast. Hoewel de film niet vol geroemde namen zit, heeft Peele een goede cast bij elkaar gesprokkeld waarvan we in de toekomst waarschijnlijk nog wel meer zullen horen. LaKeith Stanfield, Allison Williams en Catherine Keener zijn slechts enkele namen in de cast die een uitstekende prestatie leveren.
Toch is het Daniel Kaluuya die het felst straalt. Kaluuya speelt Chris en weet met zijn kunsten iedere emotie op briljante wijze over te brengen naar het scherm. Zijn relaxte, coole persoonlijkheid komt fantastisch over, maar wanneer hij de kans krijgt om zijn emotionele kant te tonen laat hij zien dat hij pas écht goed kan acteren. Kaluuya werd dan ook genomineerd voor een Oscar wegens zijn acteerkunsten.

Lekkere muziek

Naast een tof verhaal dat je van begin tot het einde laat puzzelen heeft Get Out ook nog eens een heerlijke soundtrack waar je van kunt genieten. Het klinkt wat raar, maar de muziek in Get Out weet je zowel de stuipen op het lijf te jagen als te ontspannen. Natuurlijk niet met hetzelfde nummer, maar met de verschillende muziekkeuzes van Peele.
De regisseur koos voor een grote variatie aan muziek, waarbij Swahili meerdere keren te horen is. Verschillende zinnen kunnen vanuit het Swahili vertaald worden, waaruit vervolgens duidelijk wordt dat de muziek oproept om weg te rennen, een motief dat past bij de film. Verder komen bekende Afro-Amerikaanse artiesten voor op de soundtrack, zoals Childish Gambino met zijn hit Redbone van het Grammy-genomineerde album, Awaken, My Love!.
usf1577099282

Moderne meester

De laatste reden om Get Out te kijken hangt samen met de man die verantwoordelijk is voor deze 2017-film: Jordan Peele. De regisseur is namelijk ook verantwoordelijk voor het schrijfwerk en brak als het ware door als aanstormend talent. Peele stond eerder al bekend als comedian dankzij onder andere sketch-serie Key & Peele.
Sindsdien heeft Peele ook een tweede film in de vingers, namelijk de horrorfilm uit 2019, Us. Fans van die film zullen Get Out hoogstwaarschijnlijk ook tof vinden en de beste man in de gaten houden voor toekomstige projecten. De volgende film die hij geschreven heeft, Candyman, staat namelijk voor dit jaar op de planning!
Wil je Get Out nu zien of ga je de film nog een keer kijken? De film staat nu op Netflix, dus kun je gelijk genieten! Laat ons hieronder weten wat je van de film vind!