Oscars 2021 genomineerde film: Sound of Metal

Article
zaterdag, 03 april 2021 om 16:00
sound of metalf1620810978
Vandaag lichten wij, zoals elke dag tot en met de Oscaruitreiking op 25 april, een film uit die meer dan zes keer genomineerd is voor de Oscars 2021. De film waar we het over hebben is Sound of Metal. Waar gaat deze film precies over?
sound of metalf1620810978

Sound of Metal

Ruben is een punk-metal drummer die veel nachtelijke optredens maakt, samen met Lou. Nadat hij dit voor een lange tijd doet, ervaart hij gehoorverlies. Een specialist vertelt hem dat dit alleen maar gaat verslechteren. Ruben denkt dat hierdoor zijn muziekcarrière voorbij is.
Bandlid Lou, tevens zijn vriendin, bekijkt of Ruben naar een huis kan gaan waar een herstellende drugsgebruiker en andere doven verblijven, die elkaar helpen gewend te raken aan de nieuwe situaties die zij ervaren met betrekking tot gehoorverlies. Nadat Ruben verwelkomd en geaccepteerd wordt in deze nieuwe omgeving, moet hij kiezen tussen balans in zijn nieuwe leven of om zijn oude leven weer op te pakken, met het risico dat zijn gehoor alleen maar gaat verslechteren.
Ruben, de hoofdpersonage in Sound of Metal, wordt gespeeld door Riz Ahmed. Lou, bandlid en vriendin, wordt gespeeld door Olivia Cooke. Met andere castleden zoals Paul Raci, Lauren Ridloff en Mathieu Amalric. De film is geregisseerd en geschreven door Darius Marder.
Riz Ahmed, de acteur die Ruben speelt, werkte vijf dagen per week voor maar liefst zeven maanden met Amerikaanse gebarentaal coach Jeremy Lee Stone, om hem voor te bereiden voor Sound of Metal en alles te weten komen over het leven van dove mensen. Uiteindelijk heeft dit hem gezorgd voor een Oscarnominatie voor Best Actor bij de Oscars 2021.
Bekijk hieronder de trailer van Sound of Metal:

Nominaties voor Oscars 2021

Sound of Metal heeft maar liefst zes Oscarnominaties binnen gehaald bij de Oscars 2021, voor onder andere Best Picture, Best Actor voor Riz Ahmed, Best Supporting Actor voor Paul Raci, Best Original Screenplay, Best Sound en Best Film Editing.
Een erg indrukwekkende film die duidelijk is opgevallen bij de Academy. Denk jij dat Sound of Metal prijzen gaat binnenslepen bij de Oscars 2021? Laat het weten in de reacties!