Oscars 2021 genomineerde film: Promising Young Woman

Article
vrijdag, 02 april 2021 om 14:00
promising young womanf1620296074
Elke dag, tot en met de Oscaruitreiking op 25 april, lichten wij Oscars 2021 genomineerde film uit die veel kans maakt om een prijs, of meerdere, binnen te slepen. Vandaag is dat Promising Young Woman. Deze film heeft 5 Oscarnominaties op naam staan. Waar gaat deze film over?
promising young womanf1620296074

Promising Young Woman

De Oscars 2021 genomineerde film Promising Young Woman is een Amerikaanse thriller en gaat over Cassie, die bijna de dertig aantikt en aangetast is door de verkrachting en zelfmoord van haar vriendin Nina. Ze leeft bij haar ouders en is serveerster bij een goedkope koffietent.
Nog steeds getraumatiseerd door de dood op haar vriendin, vindt ze een manier om hier mee om te gaan. Zo is zij van plan wraak te nemen op elk persoon die verantwoordelijk is voor Nina’s dood. Dit doet ze door lokale kroegen of clubs op te zoeken en doet alsof ze bezopen is, om zo wraak te nemen op de mannen die hebben geleid tot Nina’s zelfmoord.
De cast van Promising Young Woman bestaat onder andere uit Carey Mulligan, Adam Brody, Laverne Cox Sam Richardson en Ray Nicholson. De film is geschreven en geregisseerd door Emerald Fennel.
Emerald Fennel kun je ook wel kennen van The Crown, waar zij de verboden geliefde van Prince Charles speelde: Camilla. Zij kwam voor in seizoen 4, de meest recente van The Crown. Emerald is naast haar acteercarrière ook een regisseur en verdiend met haar werk voor Promising Young Woman een Oscarnominatie voor Best Director.
Bekijk hieronder de trailer van Promising Young Woman:

Nominaties voor Oscars 2021

Promising Young Woman heeft een aantal Oscarnominaties op zak, voor andere Best Picture, Best Director voor Emerald Fennel, Best Actress voor Carey Mulligan, Best Original Screenplay en Best Editing.
De film is in totaal 5 keer genomineerd bij de Oscars 2021 en maakt dus aardig kans om er minimaal 1 binnen te slepen. Heb jij Promising Young Woman al gezien? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws