Op deze manier is een PS5 een stuk goedkoper

Article
maandag, 06 mei 2024 om 12:00
pexels kerde severin 5961216f1633603917
De PlayStation 5 is nu al een paar jaar op de markt. De console is alleen pas in zijn derde levensjaar goed verkrijgbaar geworden en ook aanbiedingen lieten lang op zich wachten, waardoor de PS5 best lang niet heel betaalbaar was. Toch zijn er plekken waar je de console altijd wel wat goedkoper kunt vinden, bijvoorbeeld wanneer je kiest voor een refurbished PlayStation 5.
Een Refurbished PlayStation 5 verschilt in vrijwel geen enkel opzicht van een normale PS5. Je krijgt namelijk een console bezorgd die naar behoren functioneert. Dat wordt als het goed is namelijk gecontroleerd door de winkel waarbij je de refurbished PS5 haalt. Een refurbished console is namelijk een tweedehands product.

Besparen op de PlayStation 5

Precies dat is ook de reden waarom je bij een aanschaf van een refurbished PlayStation 5 geld kunt besparen. Als je goed het internet afspeurt, kom je namelijk uit bij een aantal sites dat bijvoorbeeld de PlayStation 5 Digital Edition verkoopt voor een kleine meerprijs op de oorspronkelijke prijs bij de release van de console in 2020.
Toen kwamen de PS5 en de All Digital Edition uit voor respectievelijk 499,99 euro en 399,99 euro. In 2022 ging de prijs voor beide consoles omhoog met vijftig euro. Een refurbished PlayStation 5 All Digital Edition kun je nu vinden voor rond de 410 euro, wat toch weer een paar tientjes bespaart ten opzichte van de 450 die hij sinds de prijsverhoging moet kosten.
Ook op de normale PlayStation 5 kun je korting vinden, bijvoorbeeld bij Rebuy. Daar kun je de PlayStation 5 namelijk vinden voor 437,99 euro, wat een aardige slok op een borrel scheelt. Net als bij elke digitale webshop is het alleen aan de gebruiker zelf om de betrouwbaarheid van zo'n webshop te controleren, al stemmen de recensies van TrustPilot redelijk gerust.

Bespaar je altijd geld met een Refurbished PlayStation 5?

Dat er refurbished opties zijn voor de PlayStation 5 betekent overigens niet dat je altijd korting krijgt op de aanschaf van een tweedehands console die is nagelopen door een refurbisher-winkel. Zo zijn er ook een aantal plekken in Nederland waarbij je net zoveel betaalt voor de console als wanneer je kiest voor een winkel als bol.com of MediaMarkt.
Als je dan liever gaat voor een gloednieuwe console, kun je het beste ons overzicht met plekken waar je de PS5 kunt kopen even bekijken. Dan weet je zeker dat je een PS5 vindt waarbij je minimaal twee jaar garantie hebt vanuit Sony.