Max Verstappen is dolblij met overwinning voor Lando Norris

News
maandag, 06 mei 2024 om 11:00
max verstappen lando norris gp miami 2024
Ondanks dat Max Verstappen de gedoodverfde favoriet was, was het Lando Norris die de GP van Miami won. De regerend wereldkampioen is er niet rouwig om en is juist blij voor zijn goede vriend.
Met de dominantie van Red Bull Racing en Max Verstappen de laatste jaren in de Formule 1, is het soms moeilijk om te onthouden dat ook zij fouten kunnen maken. Zo was de afstelling voor de GP van Miami niet succesvol en voelde Verstappen zich het hele weekend niet comfortabel in de auto. Voor de kwalificatie van de sprintrace was de Nederlander zelfs duidelijk verrast dat hij op pole stond, omdat hij tijdens zijn laatste ronde een flinke fout maakte in de chicane.
Toch leek het er lange tijd op dat Verstappen de GP van Miami zondagavond zou winnen. De hele race lag hij op kop, met een stabiele voorsprong van drie seconden op Oscar Piastri. Maar niet veel later bleek dat het niet een gat dat hij aan het managen was, maar dat er simpelweg niet meer uit de auto gehaald kon worden.
Nadat Lando Norris namelijk de leiding overnam door een mazzeltje met de safety car, kon Verstappen de coureur van McLaren niet inhalen. Sterker nog, de Brit reed steeds verder van de Nederlander weg, met uiteindelijk een gat van zeven seconden toen Norris over de streep kwam.
In een interview met Viaplay vertelt Verstappen dat een overwinning van Norris er ooit aan zat te komen en dat als hij een andere coureur de winst gunt, het zijn goede vriend wel is.

“Uiteindelijk is het mooiste dat Lando wint. Je zag natuurlijk wel aankomen dat hij een keer een race ging winnen. Als iemand mij moet verslaan, dan gun ik het natuurlijk Lando. Van onze kant was het teleurstellen, maar je moet wel realistisch zijn. We hadden gewoon de snelheid niet, vooral op de harde band.”

- Max Verstappen

Verstappen breidt zijn voorsprong uit

Ondanks dat de GP van Miami niet het ideale raceweekend was voor Verstappen, vergroot hij wel het gat met de rest van de grid. Met de overwinning tijdens de sprintrace en de tweede plek in de Grand Prix zelf, is hij de coureur die aan het einde van het weekend de meeste punten mee naar huis neemt.