Fallout, The Boys en meer: deze opvallende series hebben Nederlandse dubs

Article
maandag, 06 mei 2024 om 13:00
fallout serie lucy macneal
Nederland is normaal niet echt een land van dubs, waarin de stemmen worden overgesproken. Je verwacht het eigenlijk alleen bij kinderseries, maar ook deze opvallende series hebben Nederlands ingesproken stemmen.

Fallout

In april heeft Amazon Prime Video een nieuwe fan favorite erbij gekregen. De Fallout serie wordt namelijk enorm goed ontvangen door critici en fans van de bekende gamereeks. In de show komt Lucy MacLean (Ella Purnell) voor het eerst buiten de Vault en stapt ze de wijde, open postapocalyptische wereld in, op zoek naar haar vader (Kyle MacLachlan).
Je hoeft de show alleen niet per se te kijken met de stemmen van de originele acteurs. Amazon biedt namelijk stemmen aan in allerlei talen, waaronder in het Nederlands. Wil je dus de wereld van Fallout op een compleet andere manier beleven, dan is dat nu mogelijk. En Fallout is niet de enige show die deze behandeling heeft gekregen op de streamingdienst.
Fallout 4 - Xbox One Image
Fallout 4 - Xbox One
EUR19.99
Op voorraad
Koop op bol.

The Boys

Eén van de series die het jarenlang al steevast goed doet op Prime Video, is The Boys. Het verhaal van de superhelden die geregeld buiten het boekje treden is extreem populair. En met een flinke hoeveelheid bloed, naakt, extreem geweld en gescheld spreekt de show een heel ander publiek aan dat de superheldenfilms van Marvel en DC. Niet echt geschikt voor de jonge kijkers.
En toch is ook The Boys te kijken met Nederlandse stemmen. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken dat ook de namen van alle superhelden zijn vertaald. Homelander en The Deep blijven bijvoorbeeld gewoon hun naam behouden en worden niet aangesproken met Thuisland of De Diepte.
Sinds vorig jaar heeft The Boys ook een spin-off gekregen, in de vorm van Gen V. Ook die serie is te bekijken en te beluisteren met Nederlandse dubs.

Invincible

Amazon is langzaam maar zeker een reputatie aan het opbouwen als een streamingdienst met superheldenseries, maar dan met een heel eigen niche. The Boys en Gen V zijn namelijk niet de enige series die op Prime Video te vinden met een focus op superhelden. De animatieserie Invincible heeft nu namelijk ook twee seizoenen op de streamingdienst.
Maar ondanks dat Invincible een animatieserie is, is de show zeker niet gemaakt voor een jong publiek. Je zou dan ook niet verwachten dat de show te bekijken is met Nederlandse stemmen, maar dat is voor deze show opnieuw het geval. In plaats van Steven Yeun en J.K. Simmons kan je dus naar compleet andere stemmen luisteren.

The Rings of Power

De duurste productie van Amazon Prime Video aller tijden is waarschijnlijk The Rings of Power. Voor de prequel op The Lord of the Rings is namelijk naar verluidt meer dan een miljard dollar gereserveerd, met een budget van 100 tot 150 miljoen dollar per seizoen.
Veel kosten daarvan gaan naar de aankleding, het ontwerpen van de sets, de special effects en natuurlijk de rechten om de serie te mogen maken. De wereld van J.R.R. Tolkien is wat dat betreft niet goedkoop.
Maar er is ook geld gereserveerd om de nodige stemacteurs te betalen. The Rings of Power is namelijk niet alleen te bekijken met de originele stemmen, maar onder andere ook in het Spaans, Braziliaans, Pools en, je raadt het al, in het Nederlands.

The Wheel of Time

Voordat Amazon kwam met The Rings of Power, was het al begonnen aan een andere verfilming van een fantasy-reeks. Het succes van Game of Thrones heeft namelijk duidelijk gemaakt aan streamingdiensten en zenders dat er veel geld te verdienen valt met het verfilmen van populaire en bekende fantasyboeken. En als één reeks niet misstaat op dat lijstje, dan is het wel The Wheel of Time.
De wereld van Robert Jordan is gigantisch, met in totaal vijftien boeken. De plannen van de schrijver waren zo uitgebreid, dat hij het niet kon afmaken voor zijn dood in 2007, maar met de hulp van collega-schrijver Brandon Sanderson is de reeks toch nog afgemaakt.
Amazon heeft dan ook genoeg materiaal om nog heel wat seizoenen van The Wheel of Time te verfilmen, met twee seizoenen die nu te bekijken zijn en een derde seizoen die naar verluidt groen licht heeft gekregen. En ook deze fantasyserie is met Nederlandse stemmen te bekijken.

Good Omens

Soms komt het voor dat twee acteurs zo’n geweldige band met elkaar hebben, dat ze vervolgens ook na de productie veel tijd met elkaar doorbrengen. Zo hebben we geregeld nieuwe huwelijken zien ontstaan. Maar het hoeven niet altijd romantische relaties te zijn, het komt ook voor dat er een geweldige vriendschap ontstaat.
Dat geldt onder andere voor David Tennant en Michael Sheen. Het tweetal heeft al een decennium lang een goede band opgebouwd en dat is duidelijk zichtbaar in Good Omens. In de serie speelt David Tennant de demoon Crowley, terwijl Michael Sheen de rol van de engel Aziraphale op zich neemt. De show wordt door velen geprezen, mede dankzij de geweldige chemie tussen de twee hoofdrolspelers.
Good Omens heeft daarnaast stemmen van gerenommeerde acteurs als Brian Cox en Benedict Cumberbatch. Maar als je wil is het ook mogelijk om de serie te kijken zonder de herkenbare stemmen. Ook Good Omens is namelijk beschikbaar met Nederlandse dubs.

Reacher

Lee Child heeft in zijn carrière veel boeken geschreven, maar zijn legacy is met name de Jack Reacher-reeks. Het personage is niet alleen geliefd bij lezers, maar ook in Hollywood. In 2012 en 2016 werden er namelijk boeken van Jack Reacher verfilmd met Tom Cruise in de hoofdrol en sinds 2022 is daar ook nog eens een serie bij gekomen op Prime Video. Deze keer met Alan Ritchson als de titelfiguur.
Net zoals in de films komt er in de serie de nodige actie kijken. Op zijn reis door de Verenigde Staten komt Reacher namelijk in aanraking met verschillende gevaarlijke criminelen en corrupte politici en die moeten natuurlijk wel uitgeschakeld worden.
Opnieuw dus niet een serie die beschikbaar is voor jonge kijkers, maar ook deze keer heeft Amazon besloten om te zorgen voor Nederlandse stemmen. Wij zijn alleen wel benieuwd hoeveel kijkers de show kijken met dubs van eigen bodem.

Populair Nieuws