Nintendo Switch kopen? Dit moet je eerst weten

  Het is geen geheim dat de Nintendo Switch ontzettend populair is. Ga jij nu ook een Nintendo Switch kopen? Lees dan eerst onze special om zo to de beste keuze te komen.

  Wat is de Nintendo Switch?

  Een Nintendo Switch kopen is natuurlijk leuk en aardig, maar wat is de Switch nou eigenlijk? Simpel gezegd is de Nintendo Switch een hybride-console die het gat tussen een traditionele console en een handheld overbrugt. Dit betekent dat je de Nintendo Switch op twee manieren kunt gebruiken: als traditionele console die je aan de televisie aansluit, of als handheld die je meeneemt in bijvoorbeeld de bus of trein.

  In de handheld opstelling bestaat de Switch uit de console, een soort tablet-achtig apparaat met een ingebouwd scherm. Hier klik je links en rechts de Joy-Con controllers in om het een volwaardige handheld te maken. Als je op de televisie wilt spelen schuif je de Switch in het bijgeleverde Dock, schuif je de Joy-Cons er weer af en je kan vanaf dat moment de Switch als normale spelcomputer gebruiken.

  De Nintendo Switch is, in de woorden van Nintendo, voornamelijk een console die je kan meenemen (niet andersom). Onder de motorkap zal je een aangepaste Nvidia grafische chip vinden en de resolutie is 720p in portable mode, terwijl je op de televisie het hogere 1080p voorgeschoteld krijgt.

  Op dit moment is de Switch het goedkoopst bij Nedgame, waar je de console voor 322 euro kunt aanschaffen.

  Games

  Nintendo staat bekend om de stroom aan games van hoge kwaliteit die ze altijd uitbrengt. Zelfs als de console minder succesvol is zoals de Wii U, verzuimt Nintendo niet om regelrechte klassiekers te maken. De Nintendo Switch is hier geen uitzondering op. Een Nintendo console koop je grotendeels voor de Nintendo games en op dat gebied is er nu al genoeg te spelen.

  Op dit moment kan je op avontuur gaan in The Legend of Zelda: Breath of the Wild, rennen en springen in Super Mario Odyssey, racen in Mario Kart 8 Deluxe of vechten in ARMS. De meeste Nintendo games zijn van hoge kwaliteit en over het algemeen voor iedereen geschikt. Dit betekent weinig overdreven geweld en meer kleurrijke scenario’s.

  Een groot verwijt voor Nintendo consoles in het verleden is het uitblijven van ondersteuning door andere uitgevers dan Nintendo zelf. Met de Switch verschijnen er al veel meer games van derde partijen dan voorheen. Denk aan games als The Elder Scrolls V: Skyrim, Dark Souls: Remastered, DOOM en FIFA 18.

  Tot slot zijn ook indiegames het vermelden waard. De Nintendo Switch heeft een uitgebreide selectie aan games gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars, die je doorgaans kan aanschaffen voor een veel lagere prijs. Noemenswaardige titels zijn Golf Story, Owlboy, Cave Story, Celeste, Super Meat Boy en Stardew Valley.

  Online

  Eén van de dingen waar Nintendo nooit veel punten mee scoorde is hoe ze online gamen benaderde. Aan de ene kant zou je dan kunnen zeggen dat de games van Nintendo beter offline met een vriend(in) naast je op de bank kan spelen, maar anderzijds zijn games als Mario Kart of Splatoon ook geweldig om online te spelen.

  Op de Switch heeft Nintendo een nieuw programma, creatief genaamd ‘Nintendo Switch Online’. Dit is een betaalde dienst met een aantal bonussen voor betalende leden en het komt in vier smaken:

  • 1 maand (30 dagen) voor 3,99 euro;
  • 3 maanden (90 dagen) voor 7,99 euro;
  • 12 maanden (365 dagen) voor 19,99 euro;
  • Gezinslidmaatschap, 12 maanden (365 dagen) voor 34,99 euro.

  Vooral de laatste optie is interessant voor families of vriendengroepen. Binnenkort komt de mogelijkheid om een familiegroep aan te maken met maximaal acht Nintendo-accounts. Iedereen binnen deze familiegroep krijgt voor één prijs toegang tot de Nintendo Switch Online dienst. Zonder een abonnement is het niet mogelijk om bepaalde games online te spelen.

  Leden van de dienst kunnen online competitieve en coöperatieve games, krijgen toegang tot NES-klassiekers met online ondersteuning, toegang tot save games in cloud opslag en exclusieve aanbiedingen. Communicatie loopt via een speciale app, beschikbaar voor iOS en Android.

  De online dienst zal in september dit jaar van start gaan.

  Prijs & voorraad

  Bij het Nintendo Switch kopen is er natuurlijk één ding heel erg belangrijk: de prijs! Momenteel komt de Nintendo Switch in een tweetal standaard varianten. Dit zijn de Nintendo Switch Neon Blue & Red en Nintendo Switch Grey. Rond de release was de Neon Blue & Red versie duurder, maar dat lijkt nu niet meer het geval te zijn. Voor een korte periode was ook een Red Switch met Super Mario Odyssey beschikbaar.

  De adviesprijs van de Nintendo Switch is 329,99 euro, hoewel deze prijs soms hoger en lager ligt. De adviesprijs voor nieuwe games ligt rond de 59,99 euro en soms 39,99 euro voor kleinere titels. Via de digitale winkel zijn kleinere spellen ook voor minder geld te halen.

  Je kunt de console onder andere bij de volgende winkels halen:

  Maak een goede keuze bij het Nintendo Switch kopen

  Hopelijk heb je met onze special een goede keuze kunnen maken bij het Nintendo Switch kopen. Misschien ben je onder de indruk van het portabel gedeelte, of ben je meer fan van de games die je kan kopen op de Switch. Hoe dan ook, wensen wij je veel plezier met de aankoop die je misschien gaat maken.

  Super Meat Boy

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.