De beste buitenlandse Netflix series van het moment

Article
zaterdag, 07 november 2020 om 15:00
netflix mediaf1603359255
Vanwege corona zitten we met z’n allen veel meer op Netflix zitten, maar corona heeft er ook voor gezorgd dat er in Amerika veel minder films worden gemaakt. Netflix heeft hier een goede oplossing voor: niet-Engelstalige films en series uitbrengen, maar met zoveel keuze! Want wat moet je kijken? Wij helpen jullie op weg en hebben de mooiste pareltjes eruit gepikt, dit zijn de beste ‘buitenlandse’/niet-Engelstalige Netflix series van het moment.

Someone has to die/ Alguien tiene que morir (Spanje)

De gloednieuwe Spaanse serie Alquien tiene que morir, in Nederland meer bekend onder z’n Engelse naam: Someone Has to Die, mag niet ontbreken. Het eerste seizoen van deze Spaanse serie is sinds medio oktober te zien op Netflix. Je kunt de serie in het Engels kijken of natuurlijk in z’n originele taal met ondertiteling.
De miniserie wakkert op indrukwekkende wijze een discussie aan over seksualiteit in een conservatieve omgevingen. De film heeft een Mexicaanse regisseur en een cast met Mexicaanse en Spaanse filmsterren als: Carmen Maura, Cecilia Suárez, Ernesto Alterio, Isaac Hernández en Pilar Castro.
De Spaanstalige serie speelt zich af in de jaren ’50 in het conservatieve Spanje. In de tijd was er in Spanje een traditionele samenleving waarin familiebanden en uiterlijke schijn een grote rol speelden. De serie vertelt het verhaal van een Spaanse jongen die naar Mexico is geweest en met zijn verloofde terugkomt. Z’n ouders zijn in eerste instantie enthousiast, maar als het blijkt dat hij verliefd is geworden op een andere man slaat de sfeer in Spanje snel om. Homoseksualiteit was in de tijd niet bespreekbaar en de Spaanse familie zit niet te wachten op een de mysterieuze mannelijke balletdanser.

La Révolution (Frankrijk)

Van Spanje gaan we iets verder naar het noorden en we gaan iets verder terug in de tijd. We gaan terug naar de Franse revolutie met de prachtige gloednieuwe Franse serie La Révolution. Het eerste seizoen van deze historische serie is net als Someone Has to Die ook sinds medio oktober te zien op Netflix en vertelt op prachtige wijze het verhaal van de Franse Revolutie met een eigen verhaallijn ernaast.
Het eerste seizoen begint ruim 230 jaar geleden, in 1787, aan het begin van de Franse Revolutie. De serie volgt onder andere Joseph-Ignace, de uitvinder van de guillotine, die ontdekt dat sommige mensen blauw in plaats van rood bloed hebben. Ondertussen is er ook nog eens een jong meisje op onverklaarbare wijze vermoord. Verpak dat allemaal met de vooravond van de Franse Revolutie en je hebt een serie die je niet mag missen!

Undercover (Nederland/ Vlaanderen)

Voor de laatste serie blijven we lekker in eigen land, want jawel de Nederlandse/Vlaamse serie Undercover is natuurlijk ook allesbehalve Engelstalig. Op dit moment komt er elke week een nieuwe aflevering van het tweede seizoen van de Netflix Original online en de serie hoort dan ook al weken bij de best bekeken series op Netflix.
De serie doet het zelfs zo goed dat het derde seizoen al in de maak is en binnenkort komt er zelfs een film van uit. De film zal speelt zich af in 2006 en laat zien hoe Ferry (gespeeld door Frank Lammers) groot wordt in Amsterdam en Brabant.
In de serie is de hoofdrol weggelegd voor de Belg Tom Waes, die in de serie de undercoveragent Bob Lemmens speelt. In het eerste seizoen staat Bob samen met undercoveragent Kim op een camping waar ze proberen bevriend te raken met Ferry Bouman, om zo van binnenuit de drugsfiguren op te kunnen pakken.
In het tweede seizoen gaat Tom weer undercover, ditmaal op een soort manege waar hij een ander drugsnetwerk probeert plat te leggen. Ondertussen houdt Ferry zich natuurlijk ook niet stil, dus dat belooft weer genoeg spanning en sensatie.

Populair Nieuws