Hoe zit het met de Nederlandse content op Viaplay?

Article
zondag, 13 maart 2022 om 15:00
viaplayf1647263873
Viaplay is nog maar net in Nederland, maar dat weerhoudt de dienst er niet van om allerlei plannen te maken die specifiek op ons volkje zijn gericht. Er is al aardig wat Nederlandse content aangekondigd, maar wat is het precies en wanneer verschijnt het? Wij zetten alles voor je op een rij.

Verstappen: Lion Unleashed

De grote publiekstrekker van Viaplay is de Formule 1. Om daar meteen lekker op in te haken verschijnt er een documentaire over, hoe kan het ook anders, Max Verstappen. De coureur mag zich onderhand de trots van Nederland noemen als het op de Formule 1 aankomt, helemaal nadat hij vorig jaar de Formule 1 won.
Over die zege gaat Verstappen: Lion Unleashed. De documentaire gaat in gesprek met Max Verstappen en zijn vader Jos. Ook Max’ manager en andere naasten komen aan bod. Zeker met het oog op Max’ beperkte medewerking aan Drive to Survive is deze documentaire verplichte kost voor de Nederlandse Formule 1-fan. Je kunt de docu nu al kijken.
f1viaplayf1641918326

F1 Talks - Mika, David, Tom

De Formule 1 wordt ook uitvoerig behandeld in F1 Talks - Mika, David, Tom. In deze serie spreken coureurs Mika Häkkinen, David Coulthard en Tom Kristensen over de Formule 1. Het verleden, het heden en de toekomst van de competitie komen aan bod.
Hoe Nederlands dit gezelschap is valt te betwisten. Maar de gesprekken worden geleid door de Nederlandse F1-presentatrice Amber Brantsen en de drie heren maken deel uit van het team dat voor ons de Formule 1 gaat coveren. Dus voor deze keer zullen we het geheel Nederlands noemen. Ook deze F1-discussie is nu al te zien.

Something Stupid

Naast sport biedt Viaplay ook een heel aardig aanbod van series, waaronder Viaplay Originals. De meeste daarvan zijn nu nog Zweeds, maar er zijn plannen om ook Nederlandse Originals te maken. Dat zijn bovendien geen nevelige toekomstplannen: er zijn twee titels bekend.
Eén van die titels is Something Stupid. Deze serie wordt geschreven door Saskia Noort, die je waarschijnlijk kent uit de literaire wereld. Voor Viaplay maakt de Dutch Queen of Suspense een duistere komedie over drie vrouwen die wraak nemen op een man die hen verraden heeft. De serie speelt zich af in de wereld van de tv-industrie en houdt zich ook bezig met de ongelijkheden in die wereld. Het is nog niet bekend wanneer de serie verschijnt.
viaplay logo no tekstf1643883108

De Schuldige

Een iets minder bekende naam die voor Viaplay aan de slag gaat is Liesbeth Strik. Zij schreef voor verschillende Nederlandse series, waaronder Goede Tijden Slechte Tijden en recenter Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden. Nu mag ze aan de slag voor Viaplay.
De serie die Strik gaat maken voor Viaplay heet De Schuldige. Deze serie gaat over een moeder die weet dat haar zoon een moord heeft gepleegd. Ze doet er alles aan om te voorkomen dat hij de bak in draait. Wanneer deze serie uit moet komen is ook niet bekend.
viaplay logof1646151900

Dragon’s Den

Wie dacht dat de Nederlanse Viaplay producties allemaal sport of fictie zouden zijn, heeft het mis. De streamingdienst is ook van plan om wast realityprogramma’s te maken. Zo zal de Nederlandse versie van Dragon’s Den voortaan ook een Viaplay programma zijn.
Het nieuwe seizoen gaat in het voorjaar van 2022 van start. Dat is dus niet meer heel ver weg, ook al staat er nog geen exacte datum voor. Als vanouds zullen kandidaten hun ideeën weer voorleggen aan succesvolle potentiële investeerders, beter bekend als Dragons. De selectie Dragons is wel iets anders dan in het vorige seizoen: Michel Perridon en Nikkie Plessen maken plaats voor Manon van Essen en Bas Witvoet.
viaplay met tekstf1648643997

MasterChef

Een ander realityprogramma dat terugkeert bij Viaplay is MasterChef. De bekende kookwedstrijd komt na een paar jaar afwezigheid terug met een geheel nieuwe jury. Bovendien is er ook een nieuwe twist die dit seizoen net even anders maakt dan we misschien gewend zijn van MasterChef.
De variant die Viaplay gaat brengen is namelijk Celebrity MasterChef. Welke celebrities er mee gaan doen is onbekend, al kunnen we er natuurlijk wel van uitgaan dat bekende tv-koks niet mee mogen doen. De opnames zijn ergens dit voorjaar. Wanneer de serie verschijnt is niet bekend, maar ergens dit najaar lijkt geen onredelijke schatting.
2022 03 10 popcornf1646924505

Nog onbekende films

Viaplay is niet van plan om het qua Nederlandse content bij series te houden. De streamingdienst wil ook graag Nederlandse films maken. Maar waar er voor de series concrete plannen zijn is dat voor films nog niet het geval.
Er wordt namelijk nog gezocht naar ‘de juiste film’. Maar wat is de juiste film? Het is in ieder geval de bedoeling dat Nederlandse Viaplay-films een zekere authenticiteit bewaren. Maar ja, ook dat zegt weinig over de inhoud van een film. Hoe de Nederlandse films van Viaplay er uit gaan zien is dan ook nog een groot raadsel.