Viaplay slaat handen ineen met Nederlander voor duistere komedie

News
maandag, 28 februari 2022 om 18:30
viaplayf1644226138
Naast sport zet nieuwe streamingdienst Viaplay zich ook in op films en series. Daar komt nu een komedie van eigen bodem bij.
Schrijfster Saskia Noort krijgt haar eigen serie op Viaplay, zo meldt de streamingdienst. Het gaat om een duistere komedie genaamd Something Stupid.
De Viaplay Original gaat over drie vrouwen die wraak willen nemen op de man die hen heeft verraden. De serie verkent thema’s als (on-)gelijkheid en uitbuiting in de tv-industrie, een zeer relevant onderwerp na het schandaal rondom The Voice.

‘’Het is mijn eerste dark comedy, dus ik vind het een eer om deze kans te krijgen. Ik zal jullie niet teleurstellen!’’

- Saskia Noort in het AD

Niet de enige Nederlandse Viaplay Original

Something Stupid is niet de enige Nederlandse serie die voor Viaplay in de maak is. Ook scenarist Liesbeth Strik werkt namelijk aan een Original. In De Schuldige ontdekt een moeder dat haar tienerzoon een moord heeft gepleegd en doet ze er alles aan om hem uit de gevangenis te houden.
Wanneer deze twee series te zien zullen zijn is nog niet bekend. In de tussentijd is er nog genoeg andere content op Viaplay om je mee te vermaken. Zo sloot de streamingdienst onlangs nog deals met NBCUniversal en Starzplay, en natuurlijk heeft de dienst al aardig wat Zweedse Originals voor ons klaar staan.
Viaplay zal morgen eindelijk in ons land beschikbaar zijn. Als je nog niet zeker weet of je nou een abonnement moet nemen of niet, kun je hier nog even ons overzichtsartikel doornemen.

Populair Nieuws