Viaplay wil ook Nederlandse films maken

News
woensdag, 02 maart 2022 om 12:00
viaplay logo no tekstf1643883108
De nieuwe streamingdienst Viaplay is van oorsprong Zweeds en dat is terug te zien in het aanbod films en series. Maar de streamingdienst wil ook graag Nederlandse content maken, waaronder ook films. Deze zullen dan ook in het buitenland te zien zijn.
Viaplay kondigde eerder al aan samen te werken met Saskia Noort en Liesbeth Strik voor twee Nederlanse Originals voor de streamingdienst. Maar de dienst wil het Nederlandse aanbod niet beperken tot series. Er moeten ook originele Nederlandse films verschijnen, als is de perfecte film nog niet gevonden.
De Nederlandse films en series zullen ook internationaal te zien zijn, maar worden daarom niet minder Nederlands. Een zekere authenticiteit is volgens Filippa Wallestam, de contentdirecteur van Viaplay, noodzakelijk voor buitenlands succes. De buitenlandse series die in Nederland goed scoren bewaren volgens haar ook diezelfde authenticiteit.

Concurrentie maakt Viaplay Originals beter

Wallestam geeft ook aan zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van de series. Met Viaplay, Netflix en de omroepen op het strijdtoneel lijkt het misschien alsof het aantal nieuwe series op den duur ten koste kan gaan van de kwaliteit. Maar Wallestam zegt in Scandinavië te hebben gezien dat de kwaliteit met de kwantiteit mee stijgt, omdat de hele streamingsector professioneler is geworden.
Daar komt bij dat juist door de concurrentie het nodig maakt om ook onbekend talent aan te spreken. Dat wil niet zeggen dat Viaplay niet wil werken met bekende namen. Maar sommige van de best bekeken series op de dienst zijn juist gemaakt door onbekend talent.

Populair Nieuws

Laatste Reacties