Name Explained: Ghost of Tsushima

Article
maandag, 13 mei 2024 om 16:00
ghost of tsushimaf1624544069
Een jaar of vier na release komt Ghost of Tsushima uit voor een heel nieuw publiek op PC. Nieuwe spelers vragen zich misschien af waarom de game eigenlijk zo heet. We nemen het onder de loep in een nieuwe Name Explained.
Dit artikel bevat lichte spoilers voor de eerste uren van Ghost of Tsushima.
Als een game het woord Ghost in de titel heeft, ben je misschien snel geneigd om te denken dat het horror is, of dat het verhaal iets te maken heeft met het occulte. Maar dat geldt niet voor Ghost of Tsushima. De game gaat over een samoerai en heeft een historische setting. Dus waar komt dat Ghost vandaan?
Ghost of Tsushima: Director’s Cut - PS5 Image
Ghost of Tsushima: Director’s Cut - PS5
EUR55.9174.98
Op voorraad
Koop op bol.

Niet de weg van de Samoerai

In de game speel je als Jin Sakai, die samen met veel andere samoerai probeert om een invasie af te wenden. In 1274 nemen de Mongolen namelijk het eiland Tsushima in, als eerste stap naar een grotere ambitie om Japan te veroveren. De poging om de Mongolen te stoppen loopt slecht af: ze bezetten het eiland nadat ze alle samoerai doden.
Alle samoerai? Nee, Jin Sakai overleeft de eerste slag. Nu is het aan hem om de mongolen te verslaan, maar nadat een eerste missie meteen faalt en hij wederom bijna dood gaat, ziet hij in dat hij niet als een samoerai kan blijven vechten als hij wil winnen. Zijn nieuwe tactieken zijn oneervol voor een samoerai, maar een stuk effectiever.

De enige (niet) echte Ghost of Tsushima

Wanneer Jin met ongekende technieken een enorm aantal vijanden uitschakelt staan omstanders versteld. Een samoerai zou dat nooit kunnen, maar Jins technieken, tactieken en gadgets geven hem een voordeel dat bijna bovennatuurlijk overkomt op omstanders. Al snel ontstaat dan ook het verhaal dat hij geen levende krijger is, maar een wraakzuchtige geest die Tsushima komt bevrijden van de Mongolen.
Dat is natuurlijk niet waar: Jin leeft gewoon. Wel komt het goed uit dat hij gezien wordt als geest: als zijn vijanden al meteen bang zijn heeft hij een voordeel. Bovendien kun je je afvragen of hij echt geen geest is. Voordat hij de bijnaam Ghost krijgt, is hij al twee keer bijna dood gegaan. Hij is misschien niet letterlijk een geest, maar de bijnaam heeft iets meer gewicht dan de meeste mensen op Tsushima misschien doorhebben.
We zullen verder niet teveel verklappen over de game. Als je benieuwd bent geworden, kun hem vanaf 16 mei spelen op PC. Uiteraard is hij ook nog altijd beschikbaar voor PS4 en PS5.