EA Sports FC 24 spelers zijn woest om in-game beloningen

News
maandag, 13 mei 2024 om 14:00
ea sports fc 24 haaland schotf1695043276
Voetbal leidt in het echte leven met enige regelmaat tot rellen. Ook digitaal voetbal in de vorm van EA Sports FC 24 ontsnapt niet aan de nodige controverse. Een vergissing van EA leidt tot grote woede bij fans.
Wie meedoet aan een Weekend League in EA Sports FC 24 kan rekenen op wat leuke beloningen. Wie de Weekend League uitspeelt maakt bijvoorbeeld kans op speciale versies van populaire spelers. Afgelopen weekend konden spelers bijvoorbeeld beloond worden met een speciale Mbappé en Dembélé, uit de Franse Ligue 1.
Het viel spelers die vroeg klaar waren met de Weekend League alleen op dat de kans op goede spelers deze week hoger leek dan anders. Binnen EA Sports FC-community ging dat natuurlijk als een lopend vuurtje rond, maar het duurde niet lang voor EA ingreep. De kans op een goede speler was al snel weer vrij gering.
Dat is bij veel spelers, die toch al ontevreden zijn over de kans dat je een goede speler krijgt in de game, in het verkeerde keelgat geschoten. Op Twitter liet EA weten dat het een probleem had aangepakt waarbij er “onbedoelde resultaten” waren bij de beloningen. Onder andere via de Community Notes van Twitter wijzen spelers erop dat de kans op een goede speler misschien onbedoeld was, maar dat iedereen beloningen kreeg die pasten bij wat er voor het weekend op het programma stond.
Volgens fans is het aanpassen van de waarschijnlijkheid dat je een goede speler krijgt voor het uitspelen van de Weekend League, overduidelijk een manier om spelers te dwingen om packs te kopen met echt geld. Zelfs als je dat doet is de kans op een goede speler in deze game volgens veel fans veel te laag. Een buitenkansje om voor niets een goede speler te krijgen was voor veel fans welkom, zelfs als EA de kansrekening niet zo had bedoeld.

EA Sports FC 24 nu gratis te spelen

De gemoederen rondom EA Sports FC zijn niet best: sommige fans stellen bijvoorbeeld naar aanleiding van dit incident voor om niet meer uit te geven aan microtransacties en EA zo pijn te doen. Wie de game gewoon wil blijven spelen, kan dat nu trouwens gratis doen. Hij is namelijk te spelen via PS Plus en de verwachting is dat hij snel ook naar Game Pass komt via EA Play.