Naar deze gamescom 2017 games kijken jullie het meeste uit!

Article
maandag, 21 augustus 2017 om 15:44
xgn google image
Deze week staat Keulen dankzij gamescom even helemaal in het teken van de nieuwste games. Er zullen enorm veel toffe titels aanwezig zijn, daarom vroegen wij jullie afgelopen week naar welke gamescom 2017 games jullie het meest uitkijken. Jullie stemmen zijn geteld en de resultaten zijn te vinden in deze special!

10. Middle-earth Shadow of War

We trappen deze lijst met gamescom 2017 games af met Middle-earth Shadow of War, de opvolger van het in 2014 verschenen Shadow of Mordor. De game is te vinden bij Warner Bros op gamescom. In dit vervolg kruip je als speler wederom in de huid van Talion die verder strijdt tegen Saurons legers.
Wij hebben de game een paar maanden geleden al even goed onder handen genomen, waarbij we het fortensysteem grondig konden uitproberen. Dit systeem, waarbij het je doel is om vijandelijke forten over te nemen, is de grootste nieuwe toevoeging aan de game. Verder keren er bekende gezichten terug en ook het Nemesis-systeem maakt een terugkeer.
Middle-earth Shadow of War verschijnt op 10 oktober 2017 voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.
116365

9. Forza Motorsport 7

Het nieuwste deel in de Forza Motorsport reeks staat op de negende plaats in deze lijst. De Microsoft exclusive racegame belooft grafisch een waar spektakel te worden in samenwerking met de nieuwe Xbox One X console; een stabiele framerate van 60fps met een resolutie van 4K.
Tijdens de E3 van afgelopen juni hebben wij deze racer al even onder handen mogen nemen en ook op gamescom is Forza Motorsport 7 weer van de partij bij Microsoft. Forza Motorsport 7 brengt spelers niet alleen een grafisch hoogstandje, maar schotelt ze bovendien een hoop content voor met meer dan 700 verschillende auto's om uit te kiezen.
Forza Motorsport 7 verschijnt op 3 oktober voor Xbox One en Windows 10.
116366

8. Project CARS 2

Van de ene racegame naar de andere, want op de achtste plaats in deze lijst met gamescom 2017 games vinden we Project CARS 2. De game is op gamescom bij Bandai Namco van de partij. Wij noemden voorganger Project CARS uit 2015 de koning onder de racesims in onze review. De verwachtingen voor het vervolg liggen dus hoog. Ontwikkelaar Slightly Mad Studios speelt hierop in door op alle features een extra schepje te doen.
Zo beschikt Project CARS 2 volgens de ontwikkelaar over een groter track roster dan alle andere racegames op consoles en is er extra aandacht besteed aan het realisme van de tracks. Naast dynamisch weer zitten er ook dynamische seizoenen in Project CARS 2 en zal een track veranderen naarmate je er vaker op rijdt. Om maar niet te spreken over de grafische kwaliteiten van dit racemonster, dat ondersteuning biedt voor VR, triple screen, 12K en 60fps.
Project CARS 2 verschijnt op 22 september voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.
116367

7. The Evil Within 2

Op de zevende plaats in deze lijst met gamescom 2017 waar jullie naar uitkijken vinden we wederom een vervolg. Deze opvolger van The Evil Within uit 2014 werd tijdens de E3 van afgelopen juni aangekondigd en zal ook tijdens gamescom bij Bethesda aanwezig zijn.
De horrorgame zet spelers in de schoenen van detective Sebastian Castellanos, die zijn dochter moet proberen te redden. Net als in de vorige game kunnen we ons alvast voorbereiden op een wereld vol met vijanden die regelrecht uit je ergste nachtmerries zijn gestapt. Pak je ze al sluipend stilletjes aan, of kies je ervoor om je wapens keihard op ze leeg te schieten? De keuze is aan jou!
The Evil Within 2 verschijnt op 13 oktober 2017 voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.
116368

6. Wolfenstein 2 The New Colossus

Op de zesde plaats vinden we nog een Bethesda game, namelijk Wolfenstein 2 The New Colossus. Ook Wolfenstein 2 The New Colossus werd afgelopen juni officieel onthuld op de E3, nadat de game al eerder online gelekt was.
De game speelt zich af in het Amerika van de jaren '60 met in de hoofdrol wederom BJ Bazkowicz, oftewel Terror-Billy. Aan hem de taak om de nazi's in Amerika grondig uit de weg te ruimen, van Roswell tot New Mexico en van New Orleans tot New York. Maak je wapens maar alvast klaar, want we mogen vanaf eind oktober weer knallen!
Wolfenstein 2 The New Colossus verschijnt op 27 oktober voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.
116369

5. Super Mario Odyssey

Dit najaar kunnen we eindelijk aan de slag met een volledig nieuwe Mario op de Nintendo Switch. De game zorgt al sinds de onthulling begin dit jaar voor hoge verwachtingen en tijdens de E3 kregen we eindelijk een releasedatum voorgeschoteld: 27 oktober. Eén ding is in ieder geval duidelijk; oktober 2017 gaat een enorm drukke maand worden op het gebied van games.
In deze nieuwe platformer gaat Mario op bezoek in de echte wereld, samen met zijn petje Cappy. Cappy speelt een belangrijke rol in de gameplay van Super Mario Odyssey; zo kan je met behulp van deze pet andere voorwerpen besturen om zo op nieuwe plekken te komen en in de game te vorderen.
Super Mario Odyssey verschijnt op 27 oktober voor de Nintendo Switch.
116370

4. FIFA 18

Het kan natuurlijk niet anders, dan dat FIFA hoog in deze lijst met geanticipeerde gamescom 2017 games staat. Voorganger FIFA 17 werd beoordeeld met een 9.3 in onze review en FIFA 18 voert de nodige aanpassingen door om de gameplay naar een nog hoger niveau te tillen. Zo zijn de animaties van een hoger niveau om voor meer realistische gameplay te zorgen. De stadions en de fans zijn ook aangepast om voor een sfeer te zorgen die trouwer is aan de werkelijkheid.
Spelers kunnen weer aan de slag met alle inmiddels bekende modi zoals Career en FIFA Ultimate Team, maar ook de verhalende The Journey modus uit FIFA 17 keert terug in dit deel. Bovendien kunnen spelers van FIFA 18 aan de slag met legendarische spelers, oftewel de Icons.
FIFA 18 verschijnt op 29 september voor Xbox One, PlayStation 4, PC, Nintendo Switch, PlayStation 3 en Xbox 360.
116371

3. Assassin's Creed Origins

Na een korte pauze verschijnt dit jaar weer een nieuwe Assassin's Creed. De serie duikt verder dan ooit terug in de tijd en neemt spelers mee naar het oude Egypte. Na een hoop geruchten en lekken werd Assassins Creed Origins afgelopen mei officieel uit de doeken gedaan.
Op de E3 werd de game voorzien van trailers en gameplaybeelden en ook op gamescom zal Origins bij Ubisoft aanwezig zijn. Jullie kijken in ieder geval erg uit naar de nieuwe Assassins Creed, vandaar dat we Origins op de derde plaats in deze lijst vinden.
Assassin's Creed Origins verschijnt op 27 oktober voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.
116372

2. Star Wars Battlefront 2

Vanaf dit najaar kunnen we aan de slag met veldslagen op galactische schaal in Star Wars Battlefront 2. Met deze shooter heeft DICE goed geluisterd naar de feedback van fans op het vorige deel, aangezien we nu aan de slag kunnen met onder andere nieuwe helden en een klassensysteem. De game focust zich niet slechts meer op de originele drie films, maar ook de prequels en sequels krijgen de nodige aandacht; zo vochten wij tijdens onze E3 hands-on zij aan zij met Darth Maul en Rey.
Dit is een van de gamescom 2017 games die zeer goed bij jullie in de smaak viel en Star Wars Battlefront 2 wist bijna de meeste stemmen in de wacht te slepen, maar er is één titel die nog hoger wist te scoren en er met de eerste prijs vandoor gaat. En dat is natuurlijk...
116373

1. Call of Duty WW2

Er kan er maar één de nummer een zijn en in dit geval Call of Duty WW2 dé titel uit deze lijst met gamescom 2017 games waar jullie het meeste naar uitkijken! In dit nieuwe deel keert de serie terug naar zijn roots; geen futuristische setting, exosuits of jetpacks, maar gewoon een potje ouderwets knallen. Dit valt bij veel fans goed in de smaak, vandaar dat deze game de eerste plaats in beslag neemt.
Call of Duty WW2 neemt spelers mee in de strijd om Europa te bevrijden van de Duitse bezetting. Spelers vechten hun weg door iconische locaties en gebeurtenissen, waaronder de stranden van Normandië op D-Day. Wij hebben de multiplayer al uitvoerig kunnen testen op de E3, waarbij het ons opviel hoe "heerlijk traditioneel" de shooter aanvoelt.
Call of Duty WW2 verschijnt op 3 november 2017 voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.