Minecraft Story Mode Season Two Episode 2 Review - Giant Consequences

  Iets meer dan een maand geleden gingen we aan de slag met Minecraft Story Mode Season Two Episode 1. Een 8.5 gaven we! Verrassend hoor dus, en nu kunnen we verder met episode 2: Giant Consequences. Hoe dat speelt lees je in deze Minecraft Story Mode Season Two Episode 2 review!

  De naam doet het al vermoeden dat je in episode 2 te maken krijgt met een groot wezen. Zoals altijd kruip je in de rol van Jesse. En in episode 2 sta je al gauw oog in oog met een gigant, de admin!

  Het is tof om meteen zó indrukwekkend een episode te beginnen. Het geeft een piepklein beetje een God of War gevoel waarbij je het opeens aan de stok krijgt met een kolossaal wezen. Het is een ge-wel-dig begin voor een Minecraft aflevering.

  Inkakker

  Helaas kakt de episode daarna wel een tikkeltje in, omdat de vijand van deze episode iemand anders is. Dat gaan we verder niet spoilen. Maar een gigant kun je daarna vergeten. Wat vervolgens gebeurt is dat een regio compleet overdonderd wordt door sneeuw en jij op zoek moet naar een klok. Gelukkig krijg jij hulp van een goede bekende, namelijk Lucas

  Voor wat betreft de nieuwe episode geldt dat het soms indrukwekkend is en soms totaal niet. De dialogen zijn dit keer niet zo sterk. En een personage dat je hebt leren kennen, Nurm, verdwijnt opeens geheel weer naar de achtergrond. Slechts sporadisch komt hij in beeld. Dat is jammer. Wel komt de geweldige lama uit episode weer voor!

  Wat tof is, is vooral een later gedeelte in de episode waarbij je het gevoel krijgt op de kermis te zijn beland. Wat je krijgt voorgeschoteld is als het ware een game in een game. En dat is een fijn tussendoortje in deze Minecraft serie van Telltale en ook iets wat ook nog niet eerder is voorgekomen.

  minecraft story mode season two episode 2 review

  semi-freeroam

  We zeiden het al vaker met andere afleveringen van Telltale dat het te merken is dat de ontwikkelaar soms nieuwe elementen probeert toe te voegen aan de gameplay.

  Soms pakt dat goed uit en soms niet. De kleine game tussendoor is leuk, maar voor de gevechten gaat dat helaas iets minder op. Je hebt nu een beperkte vrijheid om zelf te kopen alvorens je je zwaard op een vijand richt.

  Dus je kan een beetje vrij lopen en later moet je complete aanvallen ontwijken door te rollen. Werkt dit? Amper. De besturing voelt op deze stukken te log en té geforceerd aan.

  Bij Telltale’s Batman zien we het nu ook al gebeuren dat Telltale probeert om wat ‘extra’s ‘ te stoppen in de gevechten. We waarderen de gedachtegang, maar soms kun je maar beter op oude vertrouwde voet doorgaan.

  De kracht van Telltale is vooral een goed verhaal met toffe personages en dialogen. Het is dan ook jammer om te zien dat juist daar waar Telltale zo sterk in is nu teleurstelt. De dialogen in Episode 2 zijn niet van sterkte kwaliteit. We hebben beter gezien.

  minecraft story mode season two episode 2 review

  actievolle episode

  De nadruk van deze episode ligt vooral op de actie, al blijft het leuk om keuzes te maken die je verhaallijn weer kunnen veranderen. En ondanks dat dit niet de meest indrukwekkende episode is kun je wel genieten als je let op details.

  Zoals net al gezegd speelt sneeuw een grote invloed in deze episode. Driemaal raden hoe een achievement heet. Geen grap: winter is coming! Zelfs Telltale pikt een graantje mee van het succes van Game of Thrones en dat is best hilarisch, toch?

  En daarnaast is het einde wel heel spannend. Dit is misschien wel dé aflevering waarbij afgesloten wordt met een gigantische cliffhanger en je meteen door wilt spelen. Maar helaas zal iedereen een aantal weken moeten wachten op een nieuw deel.

  minecraft story mode season two episode 2 review

  Minecraft Story Mode Season Two Episode 2 Review - Niet de beste

  Samengevat bevat Giant Consequences een paar hele indrukwekkende momenten, maar is het wat zwak gesteld met de personages en de dialogen. Bepaalde keuzes die gemaakt zijn voor vechtscènes komen niet echt lekker uit de verf. En daarmee is dit niet de beste episode uit de serie. Wel tof genoeg om te spelen en een die zeker naar meer smaakt nadat je klaar bent vanwege een gigantische cliffhanger!

  7

  De plus- en minpunten

  • mooie cliffhanger
  • Lucas keert terug
  • oog in oog met een gigant
  • Bepaalde vechtscènes niet leuk
  • Dialogen wat slap
  • Sommige personages te weinig aandacht

  Minecraft Story Mode Season 2

  Verkijgbaar vanaf 11 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.