De meest opvallende sektes in games - Religieuze gekkies

Article
maandag, 17 april 2017 om 14:05
xgn google image
Aanhangers van een geloof slaan zo nu en dan iets te ver door en worden een sekte. De meest opvallende sektes in games zijn groepen volgelingen die de meeste bizarre rituelen uitvoeren en doelen nastreven. Wij zetten de vijf vreemdste voor je op een rijtje in deze top 5.

5. Children of Atom - Fallout 3

De wereld is om zeep geholpen door een nucleaire oorlog. Hier en daar struint een overlever de nieuwe wereld af naar bruikbare spullen. En wat doet een andere groep? Die bouwt een stad rondom een niet ontplofte atoombom. Dan hoor je al snel bij de meest opvallende sektes in games.
De Children of Atom geloven heilig in straling en vinden het een geschenk van god zelf. Dat je na te lang bakken in bepaalde zones een prachtige Ghoul, schijnt hen niet te boeien. Sterker nog, ze lijken er zelf nauwelijks last van te hebben.
In Fallout 4 komt de ‘kerk’ weer langs. Ditmaal met een enclave waarin een wolk van straling hangt en je niet zonder kleerscheuren uitkomt. Je kan het natuurlijk vredelievend aanpakken, maar kom op. Iedereen heeft in Fallout 3 toch ‘per ongeluk’ de bom in Megaton laten ontploffen?
109158 1

4. Machine God – Deus Ex Mankind Divided

Het aanbrengen van modificaties aan je lichaam is mogelijk in de wereld van Deus Ex. Ontzettend geavanceerde computers maken de dienst uit en gevorderde AI brengt je dagelijks het nieuws in Deus Ex Human Revolution. Dus waarom niet jezelf á la Tron 2.0 uploaden naar een computer?
In de voorganger van Mankind Divided liep dat helaas niet zo goed af. De ‘vrijwilliger’ werd afgewezen door de pc en alles ging in vlammen op. Dat is natuurlijk de mogelijkheid voor amateurs om te laten zien dat zij het wel kunnen. Op een zolderkamertje in de getto van Praag.
Je zou het niet verwachten, maar ook deze groep komt niet heel ver. Zij het door interventie van jijzelf als Adam Jensen, maar toch. Het beter willen doen dan mislukte voorgangers lijkt in menig game de drijfveer te zijn voor een zo mogelijk nog grotere afgang. Deze groep verdient dan ook zeker een plaatsje tussen de meest opvallende sektes in games.
109159 1

3. Trinity – Rise of the Tomb Raider

Leren jassen, toffe logo’s en vette wapens. Met alleen die opsomming weet je al dat het gaat om een groep gekkies die de wereld over willen nemen. Duizenden jaren jaagt Trinity al op de volgelingen van iemand die de ‘Divine Source’ heeft gevonden. Want het glimt en dat moeten ze dus hebben.
In Rise of the Tomb Raider is Lara Croft weer druk bezig met het oprakelen van zaken waar ze geen verstand van heeft. Door de drang om Divine Source te vinden brengt, ze vrienden en zelfs een hele bevolkingsgroep in gevaar. Sommige stenen kan je gewoon beter niet omdraaien om te zien wat eronder ligt.
Trinity wil ook het ding bemachtigen om haar volgers het eeuwige leven te geven. Tenminste, dat is wat zij hopen. Daarom sjokt er midden in Siberië een vrouw mee die om de cutscene de longen uit haar lijf hoest. Gekkies die het eeuwige leven willen komen daarmee op drie in deze top vijf meest opvallende sektes in games.
109160

2. Los Iluminados – Resident Evil 4

Een soort combinatie van Return to Castle Wolfenstein en Tomb Raider. Een eng mannetje vindt iets wat vroeger voor een reden is weggestopt en gaat het gebruiken om de wereld te veroveren. Net als in beide genoemde games loopt het ook in Resident Evil 4 niet goed af.
Het idee van Saddler in dit vierde deel van de Resident Evil serie is simpel. Ontvoer de dochter van de Amerikaanse president en breng eitjes van de zogenaamde las plagas aan. Stuur haar dan vrolijk terug en laat haar de president beïnvloeden. Natuurlijk is het aan de speler roet in het eten te gooien.
Gelukkig zijn bad guys in deze games altijd ontzettend gretig met het houden van ceremonies en details. Als het een kwestie was van ‘leg eitjes van parasiet klaar, ram door de keel van meisjes, stuur haar terug’, dan was er uiteraard geen spel geweest. Slechteriken blijken werelds slechtste planners.
109161

1. Mythic Dawn – The Elder Scrolls IV: Oblivion

Als er één groep niet al te snuggere jongens in deze special met meest opvallende sektes in games hoort, dan is het wel de Mythic Dawn uit Oblivion. Je bent nog niet uit de gevangenis van de Imperial City ontsnapt of een groepje in gewaden gehulde mensen hakt de koning in stukjes. Aan jou de taak uit te zoeken wat er nou allemaal aan de hand is.
De Mythic Dawn wil Mehrunes Dagon vanuit zijn sombere wereld naar Tamriel helpen. Door te doen wat hij zegt hopen ze uiteindelijk zelf aan de macht te komen. Niet dat Dagon dat van plan is, maar goed, gouden bergen beloven is erg makkelijk.
Voor een groep niet al te snuggere aanhangers weet de Mythic Dawn in Oblivion toch een hoop voor elkaar te krijgen. Helaas voor hen is de speler daar om roet in het eten te gooien en de plannen flink in de war te schoppen. In opvolger Skyrim is er een volger van deze sekte te vinden in het museum in Dawnstar.

Populair Nieuws