Top 5 beste rallygame series - Racen in de modder

Article
maandag, 17 april 2017 om 15:01
xgn google image
De meeste gamers zijn wel bekend met racegames. Lekker scheuren op een circuit. Aleen focussen deze series focussen zich op een compleet ander aspect van racen. Dit is de top 5 beste rallygame series.
Afgelopen week werd bekend dat Project CARS 2 ook een off-road modus krijgt waarin onder meer aan rallycross kan worden gedaan. Dit is de eerste keer dat in Project CARS niet alleen maar op het asfalt kan worden gereden. De modus is daarom ook een prettige afwisseling in de game.
Er zijn ook hele series die zich enkel focussen op rally's. Terecht, want rallyracen is een belangrijke tak in de race-industrie. Het brengt memorabele momenten wanneer coureurs in gepimpte auto's zo snel mogelijk over een onverharde ondergrond de finish proberen te bereiken.
Deze series brengen de verschillende aspecten van het rallyracen goed over. Riemen vast? Daar gaan we dan, full-speed met de Top 5 beste rallygame series.

5. Sebastien Loeb Rally Evo

Sebastien Loeb is een legende in de rallywereld. De Fransman won het wereldkampioenschap rally maar liefst negen keer achter elkaar! Ook is hij erg succesvol in de zwaarste rally op aarde, de Dakar rally, waar hij vanaf 2016 aan meedoet. In 2016 kwam er ook een rallygame uit die de naam van Loeb droeg: Sebastien Loeb Rally Evo.
Het spel draagt niet alleen de naam van de coureur, hij is een belangrijk aspect in de game. Zo heeft Loeb tijdens de ontwikkeling van de game de ontwikkelaars geadviseerd over de rallysport. De carrièremodus draait ook grotendeels om Loeb.
Het doel van de carrièremodus is namelijk om teamgenoot van Loeb te worden tijdens een jaarlijkse hillclimb-wedstrijd. Dit doe je door evenementen te spelen die gebaseerd zijn op Loebs eigen carrière. Zo zul je jezelf in de kijker moeten zien te spelen.
De game zelf kent veel verschillende modus, waardoor er genoeg afwisseling in het spel zit. Er is genoeg keuze uit wagens en je kunt deze wagens ook nog eens zelf customizen.
In onze review beloonden we de game met een mooi cijfer. Het realisme in de game werd als groot pluspunt gezien. Alleen vonden we het grafisch teleurstellend.
109379

4. Richard Burns Rally

Op nummer 4 in de top 5 rallygame series staat ook een game van een rallylegende: Richard Burns. Ook Burns stelde zijn expertise beschikbaar in de ontwikkeling van de game. De game wordt gezien als een van de grondleggers van het rallygame genre en verdient daarom een plek in de beste rallygame series.
De game staat bekend om zijn realisme en hoge moeilijkheidsgraad. De game kwam in 2004 uit voor de PlayStation 2, Xbox en PC. Toch wordt de game nog redelijk veel gespeeld ondanks zijn hoge leeftijd. Dit komt doordat er nog een grote online community het spel ondersteunt met mods.
Zo hebben modders bijvoorbeeld een multiplayermodus aan het spel toegevoegd. De game was origineel bedoeld als een singleplayer only game. De game bevat 8 wagens en 36 racelocaties.
Helaas komt er waarschijnlijk nooit meer een vervolg op Richard Burns Rally. Burns overleed namelijk in 2005 op 34-jarige leeftijd. Ook ging ontwikkelaar Warthog failliet.
109380

3. SEGA Rally

De SEGA Rally series is een van de langstlopende rallygames die er is. De eerste game uit de serie genaamd Sega Rally Championship kwam in 1994 uit. Eerst kwam de game enkel voor arcades uit. Later bracht Sega de serie alsnog naar andere platformen.
Sega Rally Championship was uniek omdat het een van de eerste games ooit was waar de auto anders reageerde op de verschillende ondergronden. Als een van de eerste rallygames ooit legde Sega Rally Championship de basis voor de rallygames zoals wij die nu kennen. Daarom verdient de serie een plaats in de lijst van beste rallygame series.
De laatste SEGA Rally game kwam alweer uit in 2011. De game genaamd SEGA Rally Online Arcade kwam eerst uit in de arcades en kwam later naar PlayStation 3 en Xbox 360. De game kreeg ondanks de weinige maps toch een mooi cijfer in onze review.
109381

2. WRC

Op nummer 2 in de top 5 beste rallygame series staat WRC. WRC is de officiële game van het World Rally Championship. De game bevat alle licenties voor coureurs en locaties uit het kampioenschap. Bijna elk jaar verschijnt weer een nieuwe WRC game.
De eerste WRC game kwam uit in 2001. De eerste 5 WRC games kwamen exclusief uit voor de PlayStation 2. Verschillende studio's hebben de licentie gehad om een WRC game te maken. Zo maakte Milestone, die later Sebastien Loeb Rally Evo uitbrachtten, ook 4 keer een WRC game.
De afgelopen WRC game, genaamd WRC 6 kwam vorig jaar uit. De game kreeg in onze review een 6.5. Een van de grootste problemen van de game zijn de graphics en de game enigine.
109390

1. Colin McRae en Dirt series

Wie aan rallygames denkt, denkt gelijk ook aan de Colin McRae en de Dirt serie. Daarom staat deze serie op nummer 1 in de top 5 beste rallygame series. Gelinkt aan rallylegende Colin McRae, was de serie een erg succesvolle racegame.
De eerste Colin McRae games waren vooral gefocust op het World Rally Championship. Pas toen de eerste Dirt uitkwam in 2007 kwam hier verandering in. Vanaf toen ging de serie zich ook meer op de andere aspecten in het rallyracen focussen. De eerste Dirt kreeg in onze review een mooi cijfer.
De Dirt serie gaat nog steeds mee, ondanks de naam Colin McRae verdwenen is. Afgelopen jaar kwam Dirt Rally nog uit. Dirt bewees dat het nog steeds een belangrijke speler is op de markt van rallygames. Daarom beloonden we de game in onze review ook.
Dit was onze top 5 beste rallygame series. Welke serie is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties.