Liveblog: Alle onthullingen van de Summer Game Fest showcase

Article
donderdag, 08 juni 2023 om 20:00
summer game festf1683876251
Het is eindelijk zover: het is tijd voor de Summer Game Fest Showcase! Volg alle onthullingen, trailers en nieuws hier in ons liveblog op XGN.nl
Welkom op het liveblog van de Summer Game Fest op XGN.nl! Vanaf 21:00 uur volgen we de hoofdact van de Summer Game Fest met de showcase, gepresenteerd door Geoff Keighley zelf.
De livestream is te volgen via YouTube en Twitch, maar natuurlijk zullen wij ook alle headlines, nieuwe onthullingen en trailers hier melden. Bovendien verschijnen alle grote onthullingen separaat op de site. Via XGN.nl hoef je dus niets te missen!

Afgelopen

Daarmee sluiten we deze liveblog af. De komende dagen kunnen we nagenieten van deze liveshow en ons alweer gaan voorbereiden op de volgende. Wil je weten waar je je tijd voor moet vrijmaken? Kijk dan in ons overzicht van alle Summer Game Fest 2023 showcases op een rijtje.

Finale

En het is alweer tijd voor de finale! Final Fantasy VII Rebirth! Dat niet alleen, het heeft ook een release-window! FF VII Rebirth komt early 2024 naar PS5! De game zal groot zijn, hij komt namelijk op twee disks!

Immortals of Aveaum

Tijd voor weer een grote game: Immortals of Aveum! Hier hebben we nog niet zo heel veel van gezien. De nieuwe trailer toont ons gameplay, zodat we een goed idee kunnen krijgen van het soort game waar we te maken mee krijgen.

Star Trek Infinite

Een aantal snelle trailers achter elkaar, waar de trailer van Star Trek Infinite er het meest interessante van uitziet. Direct gevolgd door een tv-serie rond Twisted Metal. Daarvan helaas geen beelden, die heeft NBC in Nederland geblockt.

Marvel Snap en King Arthur: Legends Rise

Tijd voor een pauze, een gesprek over Marvel Snap met een enorm actieve man op het podium. Even het geluid wat dimmen. Daarna King Arthur: Legends Rise. Dit is al wat interessanter. De game werd een maand geleden aangekondigd als een turn-base RPG. Dat zien we aan de trailer niet af.

Like a Dragon Gaiden

Na Banishers verschijnt onze bekende charismatische held Kiryu op het scherm. Like a Dragon Gaiden werd eerder vandaag al gespoiled, maar nu is het officieel: Kiryu komt 9 november van dit jaar terug!

Final Fantasy VII: Ever Crisis

Final Fantasy tijd! Een nieuwe Final Fantasy VII game voor mobiele toestellen, genaamd FF 7: Ever Crisis

The Lord of the Rings: Return to Moria

Lotr tijd! Een game rond Lord of the Rings rond de dwergen: Return to Moria! Dit ziet er wel interessant uit. Hopelijk kan dit de nare smaak van Gollum wegwissen. De game was vorig jaar al aangekondigd, maar nieuwe beelden zijn altijd welkom.

Marvel's Spider-Man 2

De Spinnenman op het toneel: Spider-Man 2! Er wordt eerst uitgebreid op het podium gesproken over de game, de vijanden en de nieuwe symbioot. Mooi nieuws: we hebben een releasedate! De game komt uit op 20 oktober 2023!

Baldur's Gate 3

Dan een voor de hardcore RPG fans: Baldurs Gate 3! Dit derde game ziet er gelikt uit!

Warhammer 40K Space Marine 2

Next Up; Warhammer 40K Space Marine 2! Deze game hebben we al een jaar lang niets van vernomen, dus dat werd wel weer tijd. De gameplay toont ook co-op, dus dat is een grote plus!

Alan Wake 2

De volgende interessante titel is Alan Wake 2. Na een toelichting on stage krijgen we gameplay te zien van het begin van de game, die volgens de heren on stage niet geëdit is. We zien een FBI agente die een bos doorstruint en onder anderen vijanden met hertenmaskers tegenkomt, om daarna een hut te onderzoeken.

Throne of Liberty

Throne of Liberty komt met een uitgebreide trailer.
Annapurna, onder anderen bekend van de kattengame Stray, zal op 29 juni een eigen showcase houden. Interessant om een showcase aan te kondigen tijdens een showcase.

Lies of P

Next up: Lies of P, met een nieuwe trailer en een aankondiging van een demo! Nu in alle populaire digitale stores! Wil je liever kijken, hier zie je 27 minuten gameplay van de demo!

Honkai Starrail

Honkai Starrail komt naar PS5. Deze stijlvolle game is vooral in oost-Azië razend populair.

Sonic Superstars

Tijd voor een trip down memory line: Sonic Superstars!

Remnant II

Een volgende game die we te zien krijgen: Remnant II. Deze was gisteren al aangekondigd bij de Guerrilla Collective, maar nu krijgen we ook co-op gameplay te zien.

Witchfire

En nu een stijlvolle trailer voor Witchfire, een first person game. Het volgt elkaar ineens snel op. De trailer wordt direct gevolgd door een flink actieve shootergame, voor (verrassend!) PSVR2! De naam: Crossfire Sierra Squad! De game was twee weken geleden al aangekondigd.

The Witcher 3

Het is the Witcher tijd. Helaas geen Witcher 4, maar wel een vooraankondiging van Seizoen 3. Met en preview en die ziet er wel weer goed uit!

Dead by Daylight

Haha Nicolas Cage komt naar Dead by Daylight en licht dat ook maar even on-stage toe! is dit een Cyberpunk 2077 momentje?
nick cagef1686252175

Path of Exile 2

Path of Exile 2 is de volgende game. Gameplay ziet er erg Diablo uit: isometric top-down met veel hack and slash. Meer informatie volgt 28 Juli pas.

Mortal Kombat 1

En doorrrr.. Mortal Kombat tijd met een extended look van de brutalities, waar Mortal Kombat natuurlijk bekend om geworden is.

Prince of Persia: The Lost Crown

En we zijn los! Keighley is on stage. En we beginnen met een 2D versie van Prince of Persia The Lost Crown, dit lijkt erg op een remake van de allereerste Prince, maar dan met moderne graphics en gameplay elementen. De game komt uit in januari 2024.
popf1686251209

We zitten er klaar voor!

Nog 10 minuten!
sgff1686250060

20:00 uur: Hoge verwachtingen

We weten dat de Summer Game Fest een stampvolle show wordt met bijdragen van meer dan veertig 'partners', waaronder eigenlijk alle grote publishers en hardwareboeren: EA, Amazon Gaming, Epic Games, Steam, SEGA, Netflix, Square Enix, Sony, Microsoft, Ubisoft en nog veel meer. We verwachten in ieder geval Mortal Kombat 1 en Fortnite Wilds (het vierde hoofdstuk van Seizoen 3). Geoff Keighley heeft al gemeld dat we in ieder geval drie of vier grote verrassingen mogen verwachten. Dat gaan we zometeen zien.