Nieuwe Prince of Persia onthuld tijdens Summer Game Fest

News
donderdag, 08 juni 2023 om 21:13
prince of persia the lost crownf1686251438
Tijdens de Summer Game Fest is de show meteen geopend met een verrassing. Ubisoft heeft namelijk een nieuwe Prince of Persia onthuld tijdens de show, genaamd Prince of Persia The Lost Crown.
Al een lange tijd hebben fans van de Prince of Persia games niet meer kunnen genieten van een nieuwe titel. De populaire reeks is namelijk overgenomen door de Assassin’s Creed games. Wel werd er in 2020 een remake van Prince of Persia: The Sands of Time aangekondigd, maar de ontwikkeling van die game loopt tegen veel problemen aan.
Het was dan ook een grote verrassing dat Ubisoft ineens kwam met de aankondiging van een gloednieuwe Prince of Persia game tijdens Summer Game Fest. De show werd geopend met de onthulling en een gameplay trailer van Prince of Persia: The Lost Crown.
Ook is er meteen een releasedatum aangekondigd. The Lost Crown moet uitkomen op 18 januari 2024 voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

Een 2D Prince of Persia

Ubisoft heeft de gameplay flink op de schop gegooid. Niet langer is Prince of Persia namelijk een third person adventure, het wordt namelijk een actievolle 2D platformer. Daarmee keert de franchise weer terug naar de originele roots van de eerste paar Prince of Persia games.
Meer van Prince of Persia: The Lost Crown wordt onthuld tijdens de Ubisoft Showcase op 12 juni. Hieronder is de trailer van de game te bekijken.