De leukste LEGO schoencadeautjes voor Sinterklaas!

Article
maandag, 04 december 2023 om 14:00
Sinterklaas heeft, als we Dieuwertje Blok mogen geloven, weer erg zijn best moeten doen om in Nederland te arriveren. Nu hij er eindelijk is, staan er heel wat kinderen te wachten op schoencadeautjes. Je denkt misschien dat de goedheiligman LEGO vooral voor pakjesavond bewaart, maar er zijn ook allerlei kleinigheden die prima in de schoen van een LEGO-liefhebber kunnen.

Sleutelhanger

Figuurtjes kunnen voor sommige mensen de doorslag geven om de ene set boven de andere te kiezen. Je favoriete personage in LEGO-vorm is zonder meer aantrekkelijk. Stel je nu eens voor dat je dat personage altijd bij je hebt, bijvoorbeeld aan sleutelbos of je tas.
Dat is niet alleen leuk, het is ook nog eens behulpzaam. Als je een hele massa tassen op een kluitje tijdens een schoolreisje en je moet even duidelijk maken welke van wie is, bijvoorbeeld. Je kunt je rugzak omschrijven, of je kunt zeggen, het is die met Darth Vader, Mickey Mouse of wie je er ook aan hangt.
lego marvel minifigures series 2f1699976655

Marvel minifiguren

De wereld van Marvel zit vol personages. Veel meer dan er redelijkerwijs in alle verschillende LEGO-sets kunnen zitten. Om personages die moeilijk in een set zijn te verwerken toch een spotlight te geven, heeft LEGO een reeks los verkrijgbare figuurtjes.
In de huidige serie Marvel-figuurtjes vind je bijvoorbeeld Moon Knight, She-Hulk, Storm, Echo en Wolverine. Voor maar vier euro heb je er één in huis. Welk figuurtje daadwerkelijk uit het doosje komt is een verrassing, dus dat kan extra leuk zijn. Het betekent helaas ook dat de Sint niet het favoriete personage van een kind kan uitzoeken, maar hij kan zijn kansen vergroten door verspreid over een paar dagen meerdere doosjes door de schoorsteen te gooien.
lego auto boekf1699977054

LEGO boek

Wanneer je een LEGO-set koopt, zitten daar natuurlijk instructies bij, maar in sommige sets vind je ook ideeën waar niet precies bij staat hoe je ze maakt. Als je toevallig weet dat een schoenzetter het leuk vindt om dat soort modellen te maken, of zelfs helemaal zelf iets te verzinnen, zijn er ook leuke boeken om daar verder iets mee te doen.
Zo zijn er boeken over hoe je verschillende soorten auto’s en huizen kan bouwen. Dino’s behoren ook tot de mogelijkheden. Ook is er een boek over life hacks, voor als je een pennenbakje wil, of een leuk bouwwerkje om je sleutels aan op te hangen.
lego brickheadz donald duckf1679413056

Brickheadz

Het minifiguurtje is iconisch, maar er zijn veel meer manieren om een personage uit te beelden in LEGO. Neem bijvoorbeeld de Brickheadz. Met meestal niet meer dan 100 steentjes heb je zo een personage herkenbaar nagebouwd. Die bescheiden hoeveelheid steentjes houdt de prijs ook laag.
Voor maar een tientje kan Sinterklaas een schoen vullen met Donald Duck, Sonic the Hedgehog of Ahsoka Tano (uit Star Wars). Er zijn ook sets die twee of meer van deze figuren bundelen. Die neigen iets meer naar pakjesavondprijzen, maar zijn nog steeds niet bijzonder duur. Dat kan dus een tip zijn als de zak voor 5 december eigenlijk nog net iets te leeg is.
lego star wars boba fett microfighterf1699977978

Kleine LEGO sets

Uiteraard zijn er ook gewoon LEGO-sets die geschikt zijn voor in de schoen. Daar ben je geen uren zoet mee, maar het zijn leuke bouwwerkjes. Het kunnen bijvoorbeeld een paar losse bloemen zijn, een autootje of een vogelnestje.
Ook kun je in sommige thema’s een verzameling sets vinden die specifiek klein en goedkoop zijn. Er zijn bijvoorbeeld personagepakketten om je LEGO Super Mario-levels mee uit te breiden. LEGO Star Wars biedt hele kleine versies van bekende ruimteschepen, genaamd Microfighters. Kortom, de Sint kan voor de meeste kinderen wel iets vinden dat net mooi is als een schoencadeautje.