WhatsApp laat je foto’s versturen op nog betere kwaliteit

News
maandag, 04 december 2023 om 13:30
whatsappf1632217801
Af en toe is het heel handig om een foto te kunnen versturen in WhatsApp. Helaas komen ze normaal gesproken gecomprimeerd aan, zelfs met de HD-optie die eerder dit jaar verscheen. Nu komt WhatsApp met de optie om foto’s en video's in de originele kwaliteit te versturen.
Sinds november kan een klein aantal iPhone-gebruikers foto’s en video’s op originele kwaliteit versturen via WhatsApp. Maar nu is de uitrol begonnen voor alle iOS-gebruikers. In de komende weken moet elke WhatsApp-gebruiker op een iPhone foto’s en video’s in de best mogelijke kwaliteit kunnen versturen (via WABetaInfo).
Het is vrij makkelijk om dat te regelen: je hoeft alleen maar op de plus in een chat te drukken om een bijlage toe te voegen. Vervolgens kies je niet voor foto of video, maar voor document, waarna WhatsApp vraagt of je een foto of video wil versturen. Wat je dan toevoegt wordt als document verstuurd, zodat de limiet op hoe groot het mag zijn minder beperkend is.
In tegenstelling tot gecomprimeerde foto’s, worden foto’s op volledige kwaliteit niet getoond in de chat zelf. De ontvanger moet erop tikken om ze te openen. Je zult dus een afweging moeten maken of het op dat moment belangrijker is dat de ontvanger de foto meteen ziet, of dat alle fijne details zichtbaar zijn.

Kunnen Android-gebruikers ook foto’s op volledige kwaliteit zien?

Het ziet er naar uit dat Android deze feature op termijn ook krijgt. Volgens WABetaInfo wordt er als sinds vorig jaar aan deze feature gewerkt voor Android. Mogelijk volgt de volledige release nu snel op die voor de iPhone.