Kun je een HBO Max-abonnement delen met vrienden of familie?

Article
dinsdag, 18 juni 2024 om 14:00
hbo max 1 scaledf1702049380
HBO Max heeft de nodige toppers te bieden, zoals Succession, The Last of Us en nu ook een nieuw seizoen van House of the Dragon. Kun je ook vrienden en familie laten meegenieten van die series? Met andere woorden, kun je je account delen?
HBO Max is niet de duurste streamingdienst van Nederland, maar de prijzen zijn wel gestegen. De dienst is namelijk flink gereorganiseerd en dat gaat gepaard met nieuwe prijzen. Nederlanders letten op de kleintjes dus het is geen verrassing dat we in dit land graag een account delen. Het is een manier om per persoon minder kwijt te zijn aan HBO Max.
Maar sinds Netflix account sharing is gaan aanpakken, zijn er steeds meer streamingdiensten die hetzelfde doen. Dus de vraag is of het nog wel lukt om een HBO Max account te delen. We zetten de feiten voor je op een rij.
house of the dragon seizoen 2

HBO Max account delen is mogelijk

Het goede nieuws is dat het delen van een HBO Max-account bij alle nieuwe abonnementsvormen zin heeft. Zelfs het basic-abonnement met reclame staat namelijk toe dat je op twee apparaten tegelijk streamt, dus als je je account deelt zit je elkaar nooit in de weg. Ook het standaard-abonnement biedt twee streams tegelijk. Het premium-abonnement geeft wat meer ruimte, want daarmee kun je op wel vier apparaten tegelijk kijken.
Het minder goede nieuws is dat je een account officieel niet mag delen, in ieder geval niet met iemand buiten je huishouden. Het streamen op meerdere apparaten is bedoeld voor partners en gezinnen. Wie niet bij jou in huis woont mag eigenlijk niet op jouw account kijken.

Pakt HBO Max account delen aan?

Momenteel hoort HBO Max alleen nog niet bij de streamindiensten die ook daadwerkelijk iets doen om het delen van accounts tegen te gaan. Er is niet, zoals bij Netflix, een systeem dat accountdelers opspoort en vraagt een eigen abonnement te nemen. Maar er zouden wel plannen zijn om dat te gaan doen. Er zou dit jaar nog een einde komen aan het delen van accounts, in ieder geval in sommige landen. De verwachting is dat de maatregelen pas in 2025 wereldwijd gelden, dus tijdens het nieuwe seizoen van House of the Dragon kun je je account waarschijnlijk nog gewoon delen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties