Kun je een HBO Max-abonnement delen met vrienden of familie?

Article
woensdag, 02 maart 2022 om 13:00
hbo max 1 scaledf1702049380
HBO Max komt naar Nederland, maar mag je je account ook delen met familie? Dat is een vraag die veel mensen wellicht hebben.
HBO Max komt 8 maart naar Nederland en heeft inmiddels bekendgemaakt welke abonnementsvormen zij zal aanbieden. Nederlanders zitten graag voor een dubbeltje op de eerste rang, dus als het nog goedkoper kan, zullen ze dat niet laten. Nu we weten hoe de abonnementen er uit gaan zien, weten we ook dat je je abonnement inderdaad kan delen met anderen.
Uit onderzoek kwam onlangs al naar voren dat Nederlanders graag hun account delen. Zo worden streamingdiensten als Netflix en Videoland door meer dan een derde van de kijkers gedeeld.
Dat vinden de aanbieders van de streamingdiensten niet altijd leuk, daarom gaat onder andere Netflix dan ook de strijd aan met de account-delers. Tot nu toe is van een dergelijke actie nog niet veel gebleken en is nog af te wachten of er daadwerkelijk actie ondernomen gaat worden.
original1f1645698751

HBO Max account delen is mogelijk

HBO Max gaat twee verschillende abonnement aanbieden: Basic en Standaard. Wil je je account gaan delen, dan is het natuurlijk niet handig als je elkaar daarbij in de weg zit. Het is dus slim om te kijken naar het maximaal aantal streams wat je tegelijk kan kijken. Bij het basic abonnement is dat slechts één stream tegelijk. dat abonnement lijkt dus minder interessant als je je account zou willen delen.
Het standaard abonnement voorziet in maar liefst drie parallelle streams en is daarmee veel interessanter om te delen. Beide abonnementsvormen bieden de mogelijkheid om meerdere profielen aan te maken. Je kan dus eenvoudig een eigen profiel aanhouden en ieder een eigen stream kijken.
Of HBO Max delen ook officieel toestaat is nog niet bekend, we hebben de overeenkomst behorende bij het aangaan van een abonnement nog niet kunnen inzien. Mogelijk is het wel toegestaan om te delen binnen een huishouden, maar niet daarbuiten. Tot nu toe wordt delen door alle diensten nog oogluikend toegestaan.

Is account delen de moeite waard?

HBO Max heeft een heel scherp introductie-aanbod gedaan. Wie in maart een abonnement afsluit krijgt tot opzegging 50% korting. Dat betekent dat zelfs het uitgebreide pakket slechts 3,99 per maand kost. Zou je dat delen met twee anderen, dan komt dat uit op slechts 1,33 Euro. Mocht je later toch zelf een eigen account willen afsluiten, dan geldt deze korting niet meer en betaal je 7,99 Euro (of 5,99 voor het Basic abonnement).
HBO Max accounts delen is dus mogelijk, maar mogelijk tegen de kleine lettertjes die HBO gebruikt bij het afsluiten van het abonnement. Ook kan het zijn dat je op de langere duur zelfs duurder uit bent doordat je de introductie-korting mist.

Populair Nieuws