Deze prijzen moet je straks betalen voor HBO Max

Article
woensdag, 08 mei 2024 om 22:00
hbo max 1 scaledf1702049380
HBO Max was nog maar een paar maanden in Nederland toen we te horen kregen dat de dienst op de schop ging. Binnenkort is het dan echt zover. Waar je sowieso mee te maken krijgt zijn nieuwe abonnementen: wij zetten ze voor je op een rij.
Na de fusie van Warner Bros. en Discovery werd al snel besloten dat HBO Max op de schop moest. Het aanbod ging veranderen en een deel van de series op de dienst werd zonder verder omzien in de prullenbak gegooid. Zelfs de naam ging veranderen, al is dat in Nederland dankzij Omroep Max niet doorgegaan.
Maar ondanks alles heeft de dienst nog steeds een goed aanbod van films en series. Veel mensen zullen dan ook abonnee blijven, of overwegen om toch maar een abonnement te nemen. In dat geval krijg je te maken met drie verschillende abonnementsvormen.

Welke HBO Max abonnementen komen er

De nieuwe versie van HBO Max lanceert op 11 juni. Vanaf die dag kun je kiezen uit de abonnementen Basic met reclame, Standaard en Premium. Het is vast uit de namen al duidelijk het duurste en goedkoopste zijn en welke het minste en het meeste bieden. Toch zetten we het nog even op een rij.
Basic met reclame
 • Stream op 2 apparaten tegelijk
 • 1080p resolutie
 • Geen downloads
 • 5,99 euro per maand
Standaard
 • Stream op 2 apparaten tegelijk
 • 1080p resolutie
 • 30 downloads
 • 9,99 euro per maand
Premium
 • Stream op 4 apparaten tegelijk
 • 4K resolutie (waar beschikbaar)
 • Dolby Atmos (waar beschikbaar)
 • 100 downloads
 • 13,99 euro per maand
Met alle abonnementen kun je ook de Olympische Spelen van 2024 volgen. Buiten deze zomer om is dat geen bijzonder groot voordeel, maar er is voor de sportliefhebber nog een abonnement mogelijk.

Sport add-on voor HBO Max

Je kunt je namelijk voor 5 euro per maand abonneren op een sport add-on. Daarvoor moet je wel ook geabonneerd zijn op Basic, Standaard of Premium. Met de add-on kun je onder andere Eurosport 1 en 2 ontvangen en de Tour de France en Roland-Garros kijken. De add-on kan op maximaal twee schermen tegelijk gebruikt worden.

Wanneer gaan de nieuwe prijzen in?

Het vernieuwde HBO Max lanceert op 11 juni, dus wie vanaf dat moment een abonnement neemt, krijgt met de nieuwe prijzen te maken. Maar bestaande abonnees merken het niet meteen: die blijven nog 60 dagen dezelfde prijs betalen. Bij de eerstvolgende verlenging op of na 13 augustus gaan de nieuwe prijzen ook voor bestaande abonnees gelden.
Als je je abonnement niet rechtstreeks bij HBO Max hebt, maar bijvoorbeeld via je provider of via Apple, dan kan het zijn dat er voor jou een iets andere situatie geldt. De partij die jou je abonnement geeft moet je dan verder inlichten.
Voor de overgang naar het nieuwe HBO Max hoef je trouwens niets te doen als je je abonnement niet wil veranderen. Alles gaat automatisch, behalve het downloaden van de nieuwe app. Maar daar spoort de oude app je vanzelf toe aan als je hem na de introductie van het nieuwe HBO Max opent.

Hoe zit het met de levenslange korting?

Een groot aantal mensen heeft momenteel een spotgoedkoop HBO Max abonnement. Bij de introductie van de dienst kon je namelijk levenslang 50 procent korting krijgen, mits je niet tussentijds opzegde. Die levenslange korting wordt gehonoreerd bij het vernieuwde HBO Max, maar er zit een addertje onder het gras.
Wie de korting op dit moment heeft krijgt na de introductie van het nieuwe HBO Max namelijk automatisch een Standaard-abonnement. Dat biedt maximaal 1080p, terwijl je nu met een Standaard-abonnement 4K kunt krijgen. Als je upgrade naar Premium om toch in de hogere resolutie te kunnen kijken kun je je korting niet meenemen.