Nederlanders delen massaal hun Netflix-account

  Met de vele streamingdiensten en abonnementen die er tegenwoordig bestaan kan het een dure bedoening worden. Het is daarom ook niet zo vreemd dat mensen de diensten met elkaar delen, wat in Nederland op grote schaal gebeurd. Dat blijkt uit onderzoek.

  Telecompaper heeft onderzoek uitgevoerd naar het gedrag van Nederlanders wat betreft het delen van streamingdiensten. Daaruit blijkt dat we een zuinig volkje zijn, wat precies in lijn loopt met het vooroordeel. 34 procent van de Netflix-abonnementen worden namelijk gedeeld met andere personen en zelfs 37 procent van de Videoland-abonnementen. Op die manier kunnen kijkers de kosten delen met familieleden of vrienden die op een ander adres wonen.

  Ook andere diensten worden met leden buiten het huishouden gedeeld, zoals Fox Sports Go en Ziggo Go, maar wel op een veel lagere schaal. Bij de applicatie van Fox Sports gebeurd dat namelijk bij 9 procent van de abonnementen, terwijl het bij Ziggo Go om 8 procent van de gevallen gaat.

  Netflix gaat de strijd aan met gedeelde accounts

  Netflix is op de hoogte van het delen van haar streamingdienst en heeft uitgesproken hier actie tegen te gaan ondernemen. Tijdens de presentatie van de cijfers van het derde kwartaal heeft Chief Product Officer Greg Peters gezegd dat er wordt gewerkt aan een manier om te achterhalen wie er accounts delen. Het kan gebeuren dat overtreders worden gestraft en binnenkort ineens geen toegang meer hebben tot hun account. Wanneer Netflix deze methode gaat inzetten is niet bekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.