Fan van oorlog en draken? Mega populaire serie keert vandaag terug op HBO Max

News
maandag, 17 juni 2024 om 11:00
house of the dragon seizoen 2 matt smith
Fans hebben er even geduld voor moeten hebben, maar vandaag is het eindelijk zover: House of the Dragon seizoen 2 gaat van start op HBO Max.
Het is alweer bijna twee jaar geleden dat House of the Dragon voor het eerst verscheen op HBO Max. In augustus 2022 begon het verhaal over het bloederige verhaal over de troonopvolging van de Targaryens. De show was meteen zeer populair, mede dankzij het gigantische succes van Game of Thrones een aantal jaar eerder. De season premiere was de best bekeken première ooit voor HBO.
Het duurde ook niet lang voordat seizoen 2 officieel werd aangekondigd, maar wel voordat het nieuwe seizoen verscheen. Dat heeft overigens niks te maken gehad met de stakingen in Hollywood, want de productie had daar naar verluidt weinig tot geen last van. Het geduld van fans is in ieder geval beloond, want na lang wachten is vandaag seizoen 2 van House of the Dragon in première gegaan.
In tegenstelling tot andere series die tegenwoordig op streamingdiensten verschijnen, is alleen de eerste aflevering te bekijken. Vervolgens zal elke week een nieuwe episode verschijnen, met acht afleveringen in totaal. De seizoensfinale zal dus uitgezonden worden op 5 augustus in Nederland.

Nog meer House of the Dragon

House of the Dragon draait om een bloederige machtsstrijd in Westeros, bijna 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. De Targaryens zijn aan de macht, maar door twijfelachtige beslissingen van koning Viserys Targaryen (Paddy Considine) zijn er meerdere partijen die de macht proberen te grijpen wanneer de gezondheid van de koning achteruit gaat. En er kan er maar één de winnaar zijn.
Het verhaal van House of the Dragon zal ook niet ophouden na seizoen 2. HBO heeft namelijk vorige week officieel groen licht gegeven voor een derde seizoen. En schrijver George R.R. Martin heeft eerder al laten vallen dat er ook al wordt gewerkt aan materiaal voor seizoen 4.

Populair Nieuws

Laatste Reacties