Wist je dat The Boys ooit een film had moeten worden?

Article
dinsdag, 18 juni 2024 om 15:00
the boysf1616580706
The Boys is één van de meest populaire films op Amazon Prime Video. Maar de weg naar dat punt had veel onverwachte bochten. Wist je bijvoorbeeld dat er voor de serie verscheen, al jaren gewerkt was aan een film?
Een succesvol stripboek wil nog wel eens verfilmd worden. Dat geldt natuurlijk voor de populaire helden van Marvel en DC, maar ook andere stripboeken en graphic novels, bijvoorbeeld Hellboy, zijn wel eens de inspiratie voor een blockbuster. Het comic book The Boys is uiteindelijk een serie geworden, maar dat was pas na jaren oeverloze ontwikkeling van een film.

Meer dan 10 jaar development hell

Wanneer het lang duurt voor een project een beetje van de grond komt, terwijl er wel steeds pogingen worden gedaan, wordt dat nog wel eens development hell genoemd. Daar zat The Boys ook ooit in, voor wel meer dan 10 jaar. Pogingen om een film te maken begonnen al in 2008.
Columia Pictures, de Sony-studio die ook verantwoordelijk is voor Spider-Man-films, was de eerste die een poging waagde. Maar de studio en de beoogde regisseur konden het niet eens worden. Paramount wist in 2012 de rechten te bemachtigen voor The Boys, maar gooide de handdoek in de ring in 2016.
In deze periode dat The Boys een film moest worden waren er wel wat namen aan verbonden. Op zeker moment werd Russell Crowe bijvoorbeeld overwogen voor de rol van Billy Butcher. Simon Pegg moest Hughie gaan spelen, omdat Hughie in de stripboeken specifiek op hem gebaseerd was (uiteindelijk werd hij de vader van Hughie in de serie).
the boys seizoen 4f1708679226

Nog meer gedoe op tv

Oplettende lezers hebben vats gemerkt dat de periode van 2008 tot 2016 nog geen tien jaar development hell is. Dat klopt, maar de problemen waren niet meteen voorbij toen besloten werd om een serie te maken. Aanvankelijk was hij bijvoorbeeld in ontwikkeling voor Cinemax en niet Amazon.
Het was in die periode dat showrunner Eric Kripke en producent Seth Rogen voor het eerst aan boord kwamen. Uiteindelijk was de serie maar ongeveer een jaar in ontwikkeling voor ook Cinemax zich terugtrok. Maar in 2017 werden de rechten eindelijk gekocht door Amazon, dat de serie liet maken voor Prime Video.

Nog een lange toekomst voor The Boys?

Hopelijk waren de twee jaar die er toen nog voor nodig waren om het eerste seizoen van The Boys te maken geen hel voor de betrokkenen. Feit blijft alleen dat er tussen het moment dat besloten werd om het stripboek The Boys te verfilmen en de verschijning van de serie meer dan 10 jaar heeft gezeten.
Wellicht gaat de serie ook zo lang door. Eric Kripke schatte ooit dat The Boys rond het vijfde seizoen zou eindigen, maar die uitspraak heeft hij ingetrokken. Amazon is op dit moment bereid om zo lang door te gaan als Kripke wil.

Populair Nieuws

Laatste Reacties