‘HBO Max gaat het delen van accounts ook aanpakken’

News
dinsdag, 05 maart 2024 om 11:00
hbo maxf1650354911
Het is bij de meeste streamindiensten niet de bedoeling dat je je wachtwoord deelt met iemand buiten jouw huishouden. Het is alleen een recente ontwikkeling dat die regel ook gehandhaafd wordt. Dit jaar zou ook HBO Max account sharing aan gaan pakken.
Toen het twee jaar geleden even wat minder goed ging met Netflix, besloot de dienst om het delen van accounts aan te gaan pakken. Inmiddels is dat ook gebeurd: klanten die iemand van buiten hun huishouden toegang willen geven tot de streamingdienst, moeten bijbetalen. Volgens Bloomberg is nu ook HBO Max van plan om iets aan account sharing te gaan doen.
Moederbedrijf Warner Bros. Discovery zou daar dit jaar nog mee beginnen, maar dat wil niet zeggen dat we er in Nederland meteen al mee te maken krijgen. De verwachting is dat de maatregelen in 2025 overal zijn uitgerold. Het is onduidelijk of HBO Max hetzelfde gaat doen als Netflix, of met een andere aanpak komt.

Aanpakken HBO Max account sharing moet meer winst opleveren

De grote reden dat streamingdiensten ineens actie ondernemen tegen mensen die een account delen, is geld. Veel streamingdiensten maken maar weinig winst en dat veel mensen kijken zonder te betalen, helpt daarbij niet. De afgelopen jaren is Warner Bros. Discovery druk bezig om HBO Max winstgevend te maken en het stoppen van account sharing is de nieuwste stap in dat plan.
Behalve Netflix en HBO Max zijn er meer streamingdiensten die iets gaan doen tegen account sharing. Disney+ is bijvoorbeeld ook begonnen om er iets aan te doen. Ook bij die dienst is het nog niet duidelijk wanneer er regels in Nederland worden ingevoerd.

Populair Nieuws