Komt Call of Duty Black Ops 6 ook naar de Switch?

Article
maandag, 17 juni 2024 om 21:00
black ops 6
Call of Duty is tegenwoordig eigendom van Microsoft, maar wordt geen exclusive. Sterker nog, om de overname rond te krijgen, heeft Microsoft laten vastleggen dat de franchise naar meer platforms komt dan eerst, waaronder Nintendo-consoles. Kunnen we Black Ops 6 daarom op de Nintendo Switch verwachten?
De Nintendo Switch is één van de best verkochte consoles ooit. Er zijn dan ook meerdere, soms onverwachte games die op de Switch een groter publiek proberen te trekken. Voormalig Activision Blizzard-baas Bobby Kotick gaf ooit al aan spijt te hebben gehad dat hij de Switch voor lancering had onderschat.
Die fout wil Microsoft niet maken: wie een Nintendo-console heeft moet ook gewoon mee kunnen doen met een potje Call of Duty. Er ligt momenteel een deal die maakt dat Call of Duty de komende 10 jaar verplicht op een Nintendo-platform uit moet komen. Toch is Black Ops 6 niet aangekondigd voor de Switch.
black ops 6jpg

Aankondiging nog op komst?

Dat hoeft niet te betekenen dat de Switch de game niet krijgt. Het is lang geleden dat een Call of Duty-game op een Nintendo console te spelen is geweest. De onthulling dat er nu weer één komt zou dan ook een grote onthulling zijn, waarvoor Microsoft misschien speciale aandacht wil.
Met die gedachte lijkt het mogelijk dat Call of Duty bijvoorbeeld voorbij komt in een Nintendo Direct. We mogen binnenkort nog zo’n presentatie verwachten. Toch is het verstandig om die niet te kijken met de verwachting dat Black Ops 6 naar de Switch komt.
black ops 6

Console op leeftijd

De Nintendo Switch is namelijk niet meer de jongste. Bepaalde onderdelen waren eigenlijk al een beetje verouderd toen de console uitkwam. Inmiddels zijn we ruim zeven jaar verder en zit de Switch duidelijk in zijn laatste levensfase.
De kans dat hij Call of Duty Black Ops 6 kan draaien is dan ook gering. De game komt weliswaar ook uit voor PS4 en Xbox One, maar de Switch is nog minder krachtig dan de last-gen consoles. Een Switch-versie zou veel tijd en energie kosten en vervolgens met afstand de minst mooie versie zijn.
Daarom is het aannemelijk dat er gewacht wordt op de opvolger van de Switch. Dat is ook wat de doorgaans betrouwbare journalist Tom Henderson heeft gehoord: Call of Duty komt volgens hem naar Nintendo-platforms vanaf de Switch 2. De Switch is simpelweg niet krachtig genoeg.

Black Ops 6 of Call of Duty 2025 voor Switch 2?

De vraag wordt dan wat de eerste Call of Duty voor Switch 2 wordt. Het kan best Black Ops 6 zijn. De verwachting is momenteel namelijk dat de Switch 2 in het voorjaar van 2025 uitkomt. Dat is ruim voor er een Call of Duty 2025 wordt verwacht. Tenzij er iets heel erg mis gaat met Black Ops 6, moet deze game in het voorjaar nog kunnen profiteren van een release op Switch 2.
In dat geval houden we het zelfs voor mogelijk dat Black Ops 6 in de launch line-up van de Switch 2 zit. Misschien dat hij niet tegelijk met de console verschijnt, maar een onthulling in één van de eerste trailers of presentaties voor het apparaat zou in dit geval waarschijnlijk zijn. Houd je ogen dus open wanneer de Switch 2 ergens in de komende maanden onthuld wordt.
De andere optie is dat Black Ops 6 Nintendo helemaal overslaat. In dat geval is het alleen vrijwel zeker dat Call of Duty 2025 op de Switch 2 verschijnt op dezelfde dag dat hij voor alle andere platforms in de winkel ligt. Microsoft maakt er namelijk een punt van om de ervaring op alle platforms hetzelfde te maken, dus zodra er een Nintendo-console is die Call of Duty kan draaien, mogen we verwachten dat die console zoveel mogelijk hetzelfde wordt behandeld als de PlayStation en Xbox.

Populair Nieuws

Laatste Reacties