De Call of Duty Black Ops 6 edities uitgelegd

Article
maandag, 10 juni 2024 om 18:00
black ops 6
Zoals inmiddels gebruikelijk is, zijn er verschillende edities van de nieuwe Call of Duty. Black Ops 6 komt weer met de nodige bundels, upgrades, bonussen en natuurlijk een Vault Edition. We zetten alles voor je op een rij.

Standaard edities van Call of Duty Black Ops 6

Als je Call of Duty Black Ops 6 graag op een schijfje in een hoesje wil hebben, zijn er drie verschillende versies die je kunt kopen, één voor Xbox en twee voor PlayStation. Beide platforms krijgen een cross-gen bundel en voor PlayStation-fans is er ook een versie beschikbaar die alleen voor PS5 is.
De cross-gen bundels voor Xbox en PlayStation 4 geven je toegang tot Black Ops 6 op Xbox One of Series X, of op PS4 en PS5. Het schijfje voor Xbox kan door zowel de oude als de huidige console gelezen worden. Het schijfje in de PlayStation cross-gen bundel is voor PS4, maar dient ook als sleutel om een digitale download van de PS5 versie te mogen spelen. Als je de PS5-versie op disc wil, moet je de editie die uitsluitend voor PS5 is kopen.
Al deze versies bevatten de content van de standaardeditie. Dat wil zeggen dat je zonder meer de campaign kunt spelen en ook toegang hebt tot multiplayer en zombies. Voor die laatste twee modi moet je wel een abonnement hebben op de online-dienst van je console. Dezelfde inhoud vind je ook in de digitale cross-gen bundels en in de standaard editie voor PC. Op PC is online spelen natuurlijk gratis.
black ops 6jpg

Vault Edition

Als je iets meer uit je Black Ops 6 ervaring wil halen, kun je ook gaan voor de Vault Edition. Hiermee krijg je toegang tot een aantal digitale bonussen, waaronder het Hunter vs. Hunted Operator Pack. Hierin vind je multiplayer skins van de personages Adler, Park, Brutus en Klaus. Je kunt deze skins gebruiken in Black Ops 6 en Warzone.
De vault Edition bevat ook de Mastercraft Weapon Collection, bestaande uit vijf unieke geanimeerde varianten van bestaande wapens. Ook krijg je de BlackCell Battle Pass Bundle, waarmee je BlackCell content, 1100 COD Points en 20 Battle Pass Tiers Skips krijgt. Je krijgt ook toegang tot de volledige Battle Pass van seizoen 1 van Black Ops 6.
Als laatste geeft de Vault Edition je een GobbleGums Pack. Dat bestaat uit in-game kauwgomballen die dienen als power-up in de Zombies-modus. Meer details over het GobbleGum Pack worden nog onthuld.

Vault Edition upgrade

Als je al een pre-order voor een standaard-versie hebt geplaatst, maar toch besluit dat je de Vault Edition wil, kan dat. Tegen bijbetaling kun je in een digitale store een Vault Edition upgrade kopen. Let alleen wel op dat de Vault Edition alleen digitaal beschikbaar is, want dat heeft gevolgen voor welke versies je kunt upgraden.
Alleen digitale versies van de standaard editie of cross-gen bundels komen namelijk in aanmerking voor de Vault Edition upgrade. Als je de game fysiek koopt is de upgrade niet mogelijk.
bo6 reveal 013

Pre-order bonussen

Ook één van de pre-order bonussen is alleen beschikbaar voor spelers met de digitale versie. Het gaat om het Woods Operator Pack, dat drie verschillende Frank Woods skins bevat. Deze skins kun je in Black Ops 6 gebruiken, maar ook in Modern Warfare 3 en Warzone.
Een pre-order bonus die je wel kunt krijgen met een fysieke editie, is toegang tot de beta. Het is momenteel nog niet bekend wanneer de beta gespeeld kan worden. Wel is een weekend waarin alleen PlayStation-spelers van de game kunnen proeven verleden tijd.

Game Pass-opties

Black Ops 6 komt ook vanaf lancering naar Game Pass. Er zijn alleen meerdere Game Pass-abonnementen. Game Pass Ultimate geeft je de meeste opties: daarmee is het alsof je een cross-gen bundel op Xbox en de standaard editie op PC hebt. Ook heb je meteen toegang tot de online-modi.
Game Pass voor PC geeft je toegang tot de PC versie, inclusief de online-modi van Black Ops 6. Met Game Pass voor console kun je alleen de campaign spelen, maar als je Game Pass Core erbij neemt kun je ook online aan de slag. Game Pass Core op zich geeft je geen toegang tot de game.
Verder werkt Game Pass in feite als een digitale editie. Je kunt de Vault Edition upgrade kopen en als je vóór de release van de game inlogt op hetzelfde Game Pass abonnement waarmee je de game gaat spelen, krijg je ook het Woods Operator Pack en toegang tot de beta.